Vitaminele necesare in timpul sarcinii

15 iunie 2017

Cea mai importanta vitamina in timpul sarcinii este acidul folic, mai ales in primele 4-6 saptamani, atunci cand se formeaza sistemul nervos central al fatului. Deficitul de acid folic creste riscul defectelor de tub neural, asa ca este recomandat sa luati acid folic incepand cu luna premergatoare conceptiei sau imediat cum aflati despre sarcina. Acidul folic ajuta la cresterea tesutului matern si la functionarea normala a sistemului imunitar, la formarea corecta a creierului si a maduvei spinarii bebelusului. Administrarea unei combinatii de multivitamine si minerale pentru sarcina, cum este si gama Elevit, va va ajuta sa acumulati substantele nutritive care sa acopere atat necesarul matern, cat si pe cel embrionar pe parcursul primelor 12 saptamani de sarcina.

Nevoile zilnice de Fier se dubleaza in timpul sarcinii, iar acest lucru se explica prin formarea rezervelor de care nou-nascutul are nevoie pentru primele 3-6 luni. Fierul ajuta sangele matern si pe cel fetal sa transporte mai bine oxigenul, pe cand lipsa lui poate duce la anemie feripriva. Cu toate ca organismul incearca sa il economiseasca prin disparitia menstruatiilor si cresterea absorbtiei intestinale, este nevoie de o suplimentare pe perioada sarcinii.

Iodul este esential pentru cresterea si dezvoltarea normala a creierului copilului. Deficitul de iod determina scaderea capacitatii tiroidei materne si fetale de a produce cantitati suficiente de hormoni, iar in formele severe duce la retard mental si psiho-motor la fat. Pentru ca nu poate fi sintetizat de catre organismul uman, suplimentarea prin multivitamine este foarte importanta.

Cand sunteti insarcinata, bebelusul are nevoie si de Omega 3 pentru dezvoltarea sistemului nervos, deoarece Omega 3 susţine dezvoltarea normala a vederii si a creierului fetal.

Magneziul are un rol important in sinteza proteinelor, in functiile nervoase si musculare, controlul glucozei si tensiunii arteriale, precum si in transportul Calciului si Potasiului catre celule. Tot Magneziul ajuta la producerea energiei zilnice, lipsa lui putand cauza preeclampsie, o dezvoltare insuficienta a fatului sau chiar pierderea sarcinii.

Elevit 2 capsule moi contine toate aceste substante, alaturi de vitaminele A, C, D, E, Cupru, Zinc, Seleniu, Biotina si complexul vitaminelor B, fiind special formulat pentru femeile insarcinate incepand cu saptamana 13.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram