Utilitatea reactiile adverse si contraindicatiile vaccinului pneumococic conjugat

18 august 2017
Autor:
Adira Labels SRL

In plin scandal privind obligativitatea vaccinarii copiilor, Ministerul Sanatatii anunta, prin intermediul unui comunicat, ca a fost finalizat procesul de achizitie cu privire la vaccinul pneumococic conjugat cu 13 valente care, se pare, ajuta la prevenirea bolilor precum pneumoniile, meningitele pneumococice, septicemiile si otitele.

Campania de vaccinare antipneumococica va incepe, din cele mentionate de Ministerul Sanatatii, in luna septembrie 2017, peste mai putin de o luna, asadar.

Daca cele spuse se vor confirma prin fapte, incepand cu luna septembrie veti putea vaccina copiii la cabinetul medicului de familie, conform schemei de vaccinare, dozele de vaccin pneumococic fiind administrate gratuit.

Este util vaccinul pneumococic? In ce cazuri trebuie facuta vaccinarea?

Conform datelor prezentate, campania de vaccinare urmareste sa creasca proctectia copiilor fata de 13 tulpini de pneumococ care se fac vinovate de peste 90% din bolile pneumococice din tara noastra. Peste 100 de tari, ca Statele Unite ale Americii, Italia, Franta si Anglia, utilizeaza vaccinul pneumococic conjugat cu 13 valente intrucat acesta ofera cea mai extinsa acoperire a serotipurilor pneumococice.

Romania s-a conformat recomandarii facute de Organizatia Mondiala a Sanatatii in urma cu 10 ani de a include vaccinurile pneumococie conjugate in schemele de vaccinare si, implicit, imunizare. In 2013 s-a pus in practica aceasta recomandare, dar, din cate se pare, doar in acte caci abia din acest an, respectiv 2017, se aloca fondurile necesare procurarii dozelor de vaccin pentru copiii din Romania.

Practic exista cadrul legal dar nu si vaccinul, fizic.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram