Utile: Cum Tratam Celulita Schimbandu ne Stilul de Viata?

16 ianuarie 2017
Autor:
Maria

Exercitiile fizice, cele cardio în mod special reprezintă un factor foarte important în tratamentul celulitei. Știu ca foarte multe persoane au tendinta sa le ignore sau eventual să se minta singure ca vreun supliment anticelulitic ar putea inlocui exercitiile fizice.

Țineți cont de acest lucru și țineți cont ca indiferent de ce ar promite producatorii anumite suplimente pentru celulita, întotdeauna, cele mai bune rezultate le veți obtine atunci când veți face exerciții fizice regulat și când veți tine dieta.

În cât timp se poate scapa de celulita?

Acesta este iar un subiect tabu atunci când vine vorba despre tratamentul celulitei. În general, perioada după care veți observa primele rezultate, depinde de factori precum: stadiul celulitei, tipul celulitei, dacă este ținuta o dieta corespunzatoare, dacă se face sport (cât de frecvent și la ce intensitate) ce suplimente anticelulitice se folosesc etc.

Totuși, ca idee, rezultate vizibile pot sa apara încă din prima săptămâna dacă dați dovada de responsabilitate și respectati acele câteva „reguli”, dupa cum relateaza revista Star Girl. O durata pentru tratamentul complet al celulitei, vi l-ar putea estima numai un medic sau antrenor de fitness după o evaluare completă.

În continuare, haideți sa vedem câteva lucruri care mai pot ajuta:

Tine un jurnal alimentar:

Probabil ai mai auzit acest lucru de cateva ori, dar asta pentru ca, tinand un inventar te ajuti singur sa slabesti si sa te mentii in forma. Un studiu publicat in Jurnal American de Medicina Preventiva arata ca persoanele care inventariaza ceea ce mananca slabesc de doua ori mai repede in comparatie cu cele care nu fac asta. Atunci cand tii un jurnal, scrie ce mananci, cat mananci, dar si tot ceea ce adaugi la mancare (condimente, ulei etc.) si ceea ce bei. De asemenea, nu strica sa iti inventariezi si pofta de mancare pentru a cunoaste si tiparul pe care il urmezi de-a lungul unei zile.

Incepe cu o supa

Persoanele care mananca o supa de legume cu putine calorii la felul 1 consuma cu 20 % mai putine calorii la o masa, ne spun cercetatorii. Asa ca nu strica sa te bucuri de o astfel de mancare inaintea celei mai consistente mese ale zilei pentru a reduce numarul de calorii fara sa te simti flamand.

Nu te grabi atunci când mananci

Cei care mananca foarte repede cantaresc mai mult decat cei care mananca greu, asa spune un studiu al universitatii din Rhode Island. Stomacului ii ia 20 de minute sa transmita creierului ca ai mancat destul si ca esti satisfacut cu asta. Daca te grabesti cu masa, atunci corpul nu va da semne ca este satul si risti sa exagerezi. Incearca sa mesteci fiecare imbucatura de cel putin 10 ori, sa pui furculita jos de fiecare data cand nu o folosesti si sa mananci intr-un mediu relaxat nu pe fuga.

Fii mai inteligenta decat „hormonul foamei”

Chiar si cel mai motivat si concentrat om care tine dieta va avea momente cand risca sa cedeze in fata foamei. Corpul nostru secreta un hormon numit grelina, care controleaza foamea si porneste apetitul. Daca nu intelegi, monitorizezi si controlezi acest hormon, poti sa uiti deja de dieta. Oamenii de stiinta spun ca pentru a controla secretia, trebuie sa mananci putin, dar o data la 3 ore. Asta pentru ca secretia creste dupa ce nu ai mancat in acest timp, deci mesele regulate tin productia de grelina la un nivel optim.

De asemenea, aceasta va porni daca nu ai consumat carbohidrati, deci este important sa ii oferi corpului tot ceea ce are nevoie. Cand sari peste mese si eviti carbohidratii, ajuti secretia de grelina sa creasca, asa ca te simti mai flamand si incepi sa simti nevoia de zahar. Bineinteles, exista si suplimente de slabit care te pot ajuta.

Cineaza la orice ora

Faptul ca te-ai putea ingrasa daca mananci dupa ora sapte este un mit. Multi nutritionisti muncesc mult si ajung acasa foarte tarziu, dar asta nu inseamna ca nu mai mananca daca este seara. De multe ori, oamenii renunta la a mai manca dupa ora cinci, asa ca exagereaza cu asta in ziua urmatoare. Acest ciclu nu este unul bun pentru ca iti da metabolismul peste cap. Trebuie sa mananci 70 % din caloriile zilnice inainte de cina si 30 % dintre ele la cina, dar ora nu conteaza. Doar ai grija sa treaca 90 de minute intre masa si ora de culcare, acesta fiind timpul de care este nevoie pentru digestia alimentelor si pentru un somn confortabil.

Stai mai mult timp in bucatarie

Nutritionistii spun ca pentru a slabi, este nevoie sa oferi 70 % din eforturile tale problemelor de nutritie si doar 30 % exercitiilor.

O modalitate pentru a face asta este sa petreci mai mult timp la cumparaturi (dar sa cumperi sanatos) si in bucatarie. Mancarurile de la restaurant nu iti stau sub control si de cele mai multe ori portiile, desi par mici, sunt pline de sare si de grasimi. Asa ca incepe sa gatesti acasa pentru a monitoriza numarul de calorii pe care il consumi.

O zi pe satamana, sa spunem duminica dupa-amiaza fa pregatirile pentru toata saptamana. Poti sa prajesti un pui, sa tai legumele in bucati (varza, ardei, vinete si cartofi), sa le prepari cu un pic de ulei de masline si apoi sa le prajesti si pe ele impreuna cu puiul. Daca faci toate astea, nu vei pierde mai mult de o ora.

In acest mod vei avea ingredientele pentru a pregati o tocana, paste si multe altele, cate un fel diferit in fiecare zi. Iar pentru asta nu va trebui sa pierzi nici macar 15 minute, mai putin decat iti ia sa incalzesti o pizza plina de calorii si de grasimi.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram