Totul despre consilierea de cuplu – importanta unui psiholog

12 iunie 2017
Autor:
European Advertising Holding S.R.L

 

Motivele pentru care cuplurile ajung sa apeleze la serviciile de consiliere pot fi nenumarate: infidelitate, lipsa de incredere, stresul cauzat de munca, instabilitate financiara, lipsa de comunicare, probleme legate de latura intima, urmari ale unor evenimente triste, probleme in cresterea copiilor, gelozie etc. In oricare dintre aceste situatii, cei care alcatuiesc un cuplu vor cauta sau nu o rezolvare eficienta. In orice caz, atunci cand lipseste mediatorul potrivit in acest sens, sansele ca lucrurile sa revina pe fagasul normal sunt destul de scazute.

Centrul Psihologic PsihArt din Bucuresti doreste sa le ofere tuturor celor ce trec prin perioade dificile posibilitatea de a le depasi, de a se regasi si de a indrepta orice situatie spre directia potrivita. In acest sens, in cadrul paginii psihart.ro, cei interesati gasesc o gama variata de servicii destinate solutionarii eficiente a oricarei greutati si neintelegeri intampinate in cuplu, familie, la adolescenti si adulti.

Consilierea de cuplu – cand este aceasta necesara si de ce?

Consilierea de cuplu este destinata celor ce urmeaza sa devina o familie, insa nu considera ca se inteleg in toate privintele sau ca este necesar ajutorul unui specialist pentru a preveni aparitia unor probleme in viitor. Cu toate acestea, se intampla ca si cei ce doresc sa finalizeze o relatie cat mai functional sa apeleze la un astfel de ajutor.

Indiferent de situatie, in cadrul Centrului Psihologic PsihArt orice cuplu pleaca si cu raspunsurile de care are nevoie. In cadrul sedintelor de consiliere, cuplurile privesc in perspectiva asupra unor aspecte, de la care s-au defocusat in timp: modalitatea in care partenerii interactioneaza,  comunicarea in privinta unor subiecte mai delicate, exprimarea nemultumirilor si a nevoilor, modul de intampinare a conflictelor.

Psihologul are rolul de a identifica reactiile partenerilor, nemultumirile acestora, emotiile, tipurile de gandire irationale. De asemenea, tot acesta trebuie sa le propuna celor ce alcatuiesc un cuplu diverse modalitati alternative, prin care sa indrepte pe cat de mult posibil lucrurile.

La fel de important este sa se identifice cele mai bune strategii prin care sa se gestioneze si sa se accepte diferentele existente intre cei doi parteneri, alaturi de punctarea scopurilor fiecaruia si consolidarea relatiei cu ajutorul unor noi experiente pozitive. Pentru a se observa un progres in acest sens, este important ca cei doi ce beneficiaza de consiliere sa se implice cu adevarat si sa fie suficient de motivati.

Un aspect neaparat de avut in vedere se refera la intelegerea si acceptarea rolului pe care il joaca fiecare in neintelegerile ce apar in cadrul relatiei. Indiferent de directia in care se indreapta lucrurile, un psiholog priceput va sti sa gestioneze lucrurile in asa maniera incat relatia dintre cei doi sa ramana una functionala.

Inainte de a apela la consilierea de cuplu, este necesara alegerea cabinetului potrivit. Conteaza enorm ca partenerii sa simta ca sunt auziti si intelesi in tot acest proces. Este vorba despre un cuplu, si nu despre o singura persoana in consilierea de cuplu.

De preferat ar fi sa se apeleze la consiliere cand inca exista dorinta de a rezolva lucrurile in bine si nu atunci cand singurul tel al celor doi este de a incheia relatia. Asadar, pentru ca aceste servicii sa dea roadele asteptate, este deosebit de important ca psihologul ales sa detina capacitatea necesara pentru a ajuta persoanele in cauza cu maximum de eficienta. In acest sens, specialistii Centrului Psihologic PsihArt detin intotdeauna cele mai bune rezolvari. Pentru informatii complete cu privire la serviciile oferite, cei interesati pot accesa site-ul psihart.ro.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram