Sarcina dupa varsta de 30 ani

12 iunie 2017

In primul rand, fertilitatea incepe sa scada. Un procent considerabil al femeilor trecute de aceasta varsta nu poate sa pastreze sarcina, cauza cea mai frecventa fiind anomaliile genetice. Se pot confrunta si cu un travaliu prelungit, care poate duce la nasterea prin cezariana. Hipertensiunea arteriala si diabetul zaharat gestational sunt alte doua probleme medicale destul de frecvente. Un risc foarte mare il reprezinta si defectele congenitale, sarcina extrauterina sau nasterea prematura.

Medicii specialisti nu descurajeaza, totusi, conceperea unui copil dupa varsta de 30 ani. Este adevarat ca riscurile sunt mai mari, dar cu un stil de viata sanatos, o dieta echilibrata si o serie de teste prenatale efectuate la timp puteti avea o sarcina usoara si un copil sanatos. Modul in care se desfasoara sarcina si nasterea depind foarte mult de obiceiurile de viata si de forma fizica in care va aflati.

In timpul sarcinii, acidul folic este una dintre substantele cele mai importante, care va ajuta sa va fortificati organismul si sa il pregatiti pentru nastere. Cu toate ca acidul folic este prezent in alimente precum legumele verzi, fasolea uscata, ficatul sau citricele, studiile arata ca este dificil de asimilat exclusiv prin alimentatie. De aceea este recomandat sa luati zilnic o combinatie de vitamine si minerale, asa cum este gama Elevit, care va poate ajuta sa acumulati toate substantele nutritive esentiale si sa acoperiti atat necesarul matern, cat si pe cel fetal pe toata durata sarcinii. De asemenea este dovedit clinic faptul ca acidul folic reduce riscul aparitiei defectelor de tub neural.

Adoptand o dieta echilibrata si diversificata va puteti asigura toti nutrientii necesari unei sarcini sanatoase! Alimentele bogate in fibre si proteine sunt excelente in aceasta perioada, alaturi de cele care asigura o cantitate suficienta de vitamine si minerale. Medicii recomanda si consumul de produse bogate in Fosfor si Fier. In schimb, trebuie sa eliminati substantele toxice precum alcoolul sau tutunul. Puteti inlocui cafeaua cu o ceasca de ceai negru, cu un continut redus de cofeina - o optiune mult mai sanatoasa! Nu trebuie sa cedati nici tentatiei de a va supraalimenta, urmand ideea conform careia „o femeie insarcinata trebuie sa manance cat pentru doi”. In realitate, necesarul din aceasta perioada creste cu doar 300 kcal fata de necesarul anterior sarcinii.

O stare buna de sanatate depinde si de practicarea unei activitati fizice regulate, care sa insumeze aproximativ 150 minute de sport pe saptamana. Evaluati programul de exercitii impreuna cu medicul specialist, iar daca acesta stabileste ca nu aveti probleme medicale sau restrictii in privinta efortului, puteti face zilnic cate 30 minute de sport.

Consultul medical si o monitorizare constanta a sarcinii sunt foarte importante pentru depistarea si prevenirea oricaror afectiuni. Intrebati-va medicul despre testele prenatale, care pot depista anomaliile cromozomiale. Totodata, puteti discuta si cu un genetician, care sa va ajute sa intelegeti probabilitatea ca fatul sa aiba o anumita boala, in functie de istoricul bolilor parintilor, felul in care poate fi afectata viata copilului, dar si optiunile de tratament din perioada sarcinii sau dupa nastere.

Primele opt saptamani de sarcina sunt cele mai importante in dezvoltarea fatului iar evaluarea si ingrijirea corespunzatoare pot creste sansele de a avea un copil sanatos. Cu o dieta echilibrata, putin sport si o combinatie de vitamine si minerale, asa cum este gama Elevit, sarcina poate deveni cea mai placuta experienta din viata dumneavoastra!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram