Romanii consuma putine fructe si legume

20 august 2015

Legumele si fructele au un rol important in prevenirea mai multor boli, precum diabetul, bolile cardiovasculare si cancerul , deoarece contin fibre, vitamine si minerale indispensabile organismului uman. Desi tot mai multi romani sunt constienti de proprietatile nutritive ale acestor produse, dieta lor nu contine suficiente fructe si legume. Doar 14% dintre romani consuma zilnic cele 4-5 portii de fructe recomandate si doar 10% legume, iar 47% dintre romani consuma fructe de 2-3 ori pe zi si 37% legume .

Principalul motiv pe care romanii il declara privind absenta fructelor si a legumelor din dieta zilnica este lipsa timpului. Mesele sanatoase sunt inlocuite cu gustari rapide si disponibile la scara larga. Totusi, produsele necesare unei bune functionari a organismului uman sunt, de asemenea, accesibile. Astfel de produse sunt sucurile 100% si mousse-urile, care au aceleasi proprietati nutritive ca fructele si legumele din care sunt facute.

Organizatia Mondiala a Sanatatii confirma faptul ca un pahar de suc de fructe sau suc de fructe si legume (200 ml) poate inlocui una din cele 5 portii recomandate de fructe si legume . Sucurile 100% sunt produse naturale, obtinute exclusiv din fructe si legume, fara zahar sau conservanti adaugati. De exemplu, un pahar de suc de portocale la micul dejun incarca organismul cu vitamina C, oferind energie pentru intreaga dimineata.

O gustare valoroasa pentru organism poate fi, de asemenea, si mousse-ul din fructe sau din fructe si legume, produs mai putin cunoscut pe piata din Romania. Mousse-urile sunt produse 100% naturale, obtinute din piure de fructe si legume.

Sucurile si mousse-urile incluse in dieta zilnica sunt un mod istet de a compensa lipsa fructelor si legumelor din alimentatie.

Campania “Mousse si suc 100%! aici sunt vitaminele istete” este finantata de Uniunea Europeana si Republica Polona, precum si din Fondul de promovare a Fructelor si Legumelor oferit de KUPS.

Mai multe informatii despre campanie sunt disponibile pe www[.]sucsimousse[.]eu si pe pagina de Facebook Traieste SMART.

Pentru mai multe informatii despre vitaminele istete, inclusiv trucuri despre cum sa va convingeti copiii sa consume fructe si legume, vizitati www[.]sucsimousse[.]eu si pagina de Facebook Traieste SMART.

Uniunea Nationala a Producatorilor de Suc (Asociatia KUPS) este o organizatie industriala ce asociaza producatorii de suc si alte entitati care coopereaza in mod direct cu industria producatoare de suc. Inca din 1993, Uniunea reprezinta industria in initiativele nationale si ale Uniunii Europene, cooperand cu institutii stiintifice, laboratoare, precum si cu organizatii nationale si internationale ale industriei. De asemenea, Asociatia KUPS functioneaza in beneficiul consumatorilor prin intermediul sistemului sau de control voluntar, pentru a asigura sucuri de inalta calitate.
In plus, in cadrul operatiunilor sale, KUPS urmareste o serie de activitati de promovare si de educare, sustinand obiceiurile alimentare sanatoase, inclusiv ideea de 5 portii de legume si fructe pe zi, o portie putand fi inlocuita cu un pahar de suc.

Pentru mai multe informatii despre KUPS, vizitati www[.]kups[.]org[.]pl.

Studiu realizat de Institutul Millward Brown, in perioada martie-aprilie 2015, pe un esantion de 300 de femei
World Health Report 2002. Reducing risks, promoting healthy life. Geneva, Organizatia Mondiala a Sanatatii, 2002
www[.]who[.]int/mediacentre/factsheets/fs297/en/
Studiu realizat de Institutul Millward Brown, in perioada martie-aprilie 2015, pe un esantion de 300 de femei
World Health Report 2002. Reducing risks, promoting healthy life. Geneva, Organizatia Mondiala a Sanatatii, 2002

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram