O noua tehnologie creata de Abbott ar putea ajuta la descoperirea sursei infectiilor grave reducand semnificativ cheltuielile de sanatate

8 septembrie 2014

WASHINGTON D.C., 8 septembrie 2014 – Conform rezultatelor unui nou studiu, o tehnologie inovatoare de testare ar putea reduce durata spitalizarii cu pana la opt zile si costurile anuale aferente ingrijirii medicale pentru persoanele cu infectii grave cu aproximativ 2,2 milioane USD (1,5 milioane EUR / 1,2 milioane GBP) [1]. Reducerile costurilor se bazeaza pe un model economic medical, descris in studiul RApid Diagnosis of Infections in the CriticAlly-IlL (RADICAL), prezentat astazi la a 54-a Conferinta interdisciplinara privind agentii antimicrobieni si chimioterapia, in Washington, D.C.

Autorii studiului RADICAL arata ca tehnologia Abbott [reactia de polimerizare in lant/ionizare prin electropulverizare si spectroscopie de masa (Polymerase chain reaction – PCR / Electrospray Ionization Mass Spectrometry – ESI-MS)] poate detecta sursa infectiei – de exemplu, bacteriana, fungica sau virala – in doar cateva ore, chiar si atunci cand hemoculturile (standardul medical actual) sunt negative. Aceste informatii ar putea ajuta medicii sa stabileasca diagnosticul si sa initieze mai rapid tratamentele necesare. In plus, tehnologia Abbott poate contribui la intreruperea mai timpurie a utilizarii antibioticelor cu spectru larg.

"Cand o persoana grav bolnava este internata cu o posibila infectie, medicii incearca sa afle cauza prin efectuarea de analize, care pot dura zile sau saptamani. Aceasta situatie poate duce la intarzieri importante in prescrierea tratamentului adecvat si la prelungirea perioadei de spitalizare", a declarat Dr. David J. Ecker, vice presedinte al Directiei de cercetare si dezvoltare la Ibis Biosciences, afiliata companiei Abbott.

"Noua tehnologie Abbott este creata pentru a identifica rapid infectiile, fara cultura, si pentru a oferi medicilor informatii pentru a prescrie imediat cel mai eficient tratament."

O comisie independenta de experti medicali a examinat rezultatele studiului RADICAL, bazate pe probe prelevate de la 420 de pacienti grav bolnavi cu posibile infectii grave din Regatul Unit, Franta, Belgia, Polonia, Elvetia si Germania. Dupa examinarea retrospectiva comparativa a rezultatelor obtinute pe baza tehnologiei Abbott, pe de o parte, si a celor obtinute prin cultura, pe de alta parte, medicii [2] au declarat ca ar fi prescris un tratament diferit in 57% din cazurile evaluate pe baza rezultatelor tehnologiei Abbott.

"Peste 50 % din analizele efectuate pe hemocultura au fost negative, chiar daca se credea ca exista infectii”, a declarat autorul studiului, Dr. Jean-Louis Vincent, doctor in stiinte medicale, Profesor de terapie intensiva la Universitatea Libera din Bruxelles si seful Catedrei de terapie intensiva, Erasme. „Rezultatele studiului RADICAL si analiza economica sugereaza ca tehnologia Abbott va oferi informatii viabile mult mai devreme, va permite medicilor sa imbunatateasca starea pacientilor si, in final, ar putea reduce costurile generale aferente ingrijirii medicale pentru infectiile grave."

Peste 26 de milioane de oameni sunt afectati anual de septicemie in intreaga lume. Infectia rapida a sangelui este considerata cea mai costisitoare afectiune ce necesita spitalizare, costurile aferente depasind 20 miliarde USD in Statele Unite [3] si 2,5 miliarde GBP in Regatul Unit [4]. Pe baza rezultatelor studiului RADICAL, s-a stabilit ca, prin utilizarea tehnologiei Abbott, un spital poate reduce costurile terapiei intensive pentru persoanele cu infectii sangvine cu peste 30% anual.

Abbott a conceput o platforma bazata pe tehnologia PCR/ESI-MS pentru a permite realizarea unei mari varietati de teste care pot identifica in termen de 8 ore sute de bacterii, ciuperci si virusuri direct pe baza unei probe prelevate de la pacient. Aceasta platforma, IRIDICA (nu este disponibila in SUA), ar urma sa fie disponibila in statele europene ca dispozitiv de diagnostic in vitro, marcat CE, in lunile urmatoare.

Despre Ibis Biosciences, unitate a companiei Abbott.
Abbott este lider mondial in domeniul diagnosticarii in vitro si ofera o gama larga de sisteme inovatoare de instrumente si de analize pentru spitale, laboratoare de referinta, laboratoare moleculare, banci de sange, cabinete medicale si clinici.

Unitatea Ibis Biosciences din cadrul companiei Abbott are misiunea de a crea solutii de diagnosticare, care pot oferi rezultate mai rapide si mai realiste pentru infectiile grave. Ibis Biosciences are drept scop principal oferirea unei metode inovatoare pentru depistarea si pentru descrierea unui spectru larg de microorganisme, contribuind la consolidarea rolului companiei Abbott.

Despre Abbott.
Abbott este o companie de talie mondiala in domeniul medical, dedicata imbunatatirii vietii prin crearea de produse si de tehnologii inovatoare pentru asistenta medicala. Aceasta dispune de un portofoliu vast de solutii avansate, bazate pe cercetari stiintifice, de stabilire a diagnosticelor, de dispozitive medicale, de alimente dietetice si de produse farmaceutice generice de marca, Abbott este prezenta in peste 150 de tari si are aproximativ 69.000 de angajati.

Vizitati site-ul Web www[.]abbott[.]com sau contactati-ne pe Twitter la @AbbottNews.

[1] Pentru un spital, unde sunt internați anual circa 500 de pacienţi cu infecții sangvine. Costurile au fost calculate în baza duratei de spitalizare, inclusiv la terapie intensivă.
[2] Nouă medici independenţi din Regatul Unit, Franţa, Belgia, Polonia, Elveţia și Germania, într o comisie formată pentru evaluarea retrospectivă a studiului RADICAL.
[3] Agency for Health care Research and Quality, Health care Cost and Utilization Project Statistical Brief, nr. 160, august 2013. National inpatient hospital costs: the most expensive conditions by payer, 2011.
[4] UK Sepsis Trust, august 2013. http://www[.]england[.]nhs[.]uk/wp-content/uploads/2013/12/sepsis-brief[.]pdf

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram