Mituri despre ingrijirea pielii la barbati

30 martie 2015
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

Majoritatea miturilor se concentreaza asupra imbunatatirii aspectului pielii, dar nu toate sunt adevarate. In continuare sunt prezentate cateva dintre aceste mituri.

Adevaruri despre ingrijirea pielii barbatilor

- Cu cat va spalati mai des pielea, cu atat veti arata si va veti simti mai bine. Fapt: nu exista niciun motiv pentru care ar trebui sa va splati pielea corpului mai mult de 1-2 ori pe zi. In plus, acest lucru poate avea doua rezultate, depinzand de tipul de piele pe care il are fiecare barbat. Spalatul excesiv poate creste probabilitatea aparitiei iritatiilor.

In cazul barbatilor cu pielea uscata, spalatul frecvent poate accentua uscaciunea pielii, deoarece prin acest proces se elimina o anumita cantitate de sebum, substanta naturala de care pielea are nevoie pentru a fi neteda si sanatoasa.

Pentru barbatii care au pielea mai grasa, spalatul excesiv stimuleaza glandele pielii sa produca si mai mult sebum. Rezultatul poate fi o piele si mai uleioasa decat va doriti.

- Aparatele de ras cu mai multe lame functioneaza cel mai bine. Fapt: nu toate aparatele de ras sunt la fel. Atunci cand alegeti un aparat de ras trebuie sa luati in considerare, tipul de par si cat de rar sau de des este acesta. Cu ajutorul aparatelor de ras cu mai multe lame barbieritul va fi mai precis, dar in cazul barbatilor care au parul foarte cret, numarul crescut de lame poate provoca iritatii si poate determina cresterea firelor de par sub piele.

- Punctele negre apar cand nu va spalati frecvent fata. Fapt: punctele negre de pe fata nu sunt cauzate de acumularea de praf sau murdarie, ci mai degraba, ele sunt rezultatul infundarii porilor, din cauza excesului de sebum combinat cu celule ale pielii. Acestea pot fi eliminate prin utilizarea unui exfoliant care sa contina si substante de ingrijire a pielii.

- Produsele de ingrijire cele mai scumpe sunt intodeauna si cele mai bune. Fapt: pretul crescut al unui produs nu il transforma in cel mai bun produs de ingrijire al pielii. Multi dermatologi recomanda utilizarea produselor naturiste care se gasesc in farmacii si plafare.

Majoritatea produselor de protectie solara si anti-imbatranire contin aceleasi ingrediente active, indiferent de brand si de pret. Orice tip de produs alegeti, asigurati-va ca este cel de care aveti nevoie si ca majoritatea ingredientelor din compozitia sa sunt naturale.

- Bronzarea este o modalitate buna de a scapa de acnee. Fapt: desi exista unele dovezi stiintifice ca lumina UV poate ucide bacteriile care provoaca acneea, riscurile expunerii excesive la soare depasesc cu mult beneficiile.

Sursa: Sfatul Medicului

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram