Incaltamintea de bebelusi nepotrivita poate provoca raniri

27 iulie 2016
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

Primii pasi reprezinta unul dintre cele mai importante momente din viata unui bebelus. Este o perioada la fel de captivanta si pentru parinti, iar bebelusul are acum la dispozitie o noua modalitate de deplasare si un nou mod de a vedea lucrurile. Cand incepe sa mearga, este important sa aiba la dispozitie incaltaminte de bebelusi adecvata.

Sfaturi esentiale in ceea ce priveste alegerea incaltamintei de bebelusi

Majoritatea parintilor cumpara pantofi inainte ca odraslele lor sa poata merge. Pentru copiii foarte mici, incaltarile nu sunt esentiale, dar sunt un articol pe care e bine sa-l ai la indemana. Atunci cand achizitionezi pantofi pentru un copil care nu se afla inca in etapa mersului propriu-zis, trebuie sa ai in vedere doua aspecte: confortul si protectia.

Bebelusii care inca nu merg au nevoie doar de ceva care sa le tina de cald si care sa le protejeze degetele. Daca parintele doreste totusi sa achizitioneze o pereche de pantofi in perioada respectiva, acestia trebuie sa aiba talpa moale si sa fie putin mai mari, ca sa aiba loc la degete.

Odata ce copilul a invatat sa mearga, pantofii potriviti devin esentiali. Contrar opiniei generale, incaltarile nu ajuta un copil sa invete sa stea in pozitie verticala sau sa mearga si nu ii usureaza cu nimic acest proces. Rolul pantofilor este de a proteja, atunci cand bebelusul a invatat deja sa mearga. In aceasta etapa, este important sa stii cat mai multe atunci cand alegi primii pantofi.

Aspectele de baza pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand pornesti la cumparaturi

● Cel mai important atunci cand achizitionezi primele incaltari este sa te documentezi bine. Alege un magazin unde ti se pot oferi sfaturi in legatura cu modelul, cu marimile, care incaltari sunt mai potriviti, care permit piciorului sa creasca. Tot la un astfel de magazin ar trebui sa gasesti mai multe modele de pantofi pentru copii si bebelusi late - 85% dintre copii cu varste cuprinse intre 6 luni si 3 ani au picioarele late!

● Asigura-te ca vanzatoarea masoara ambele picioare ale copilului, pentru ca unii copii au un picior mai mare si unul mai mic. Alege marimea pantofilor in functie de piciorul mai mare!

● Distanta dintre degetul cel mai lung si varful pantofului ar trebui sa fie de aproximativ 1 cm, pentru ca piciorul sa aiba loc sa creasca. Daca pantofii sunt prea mari, copilul se va impiedica, iar daca sunt prea mici, il vor strange (in plus, in scurt timp nu-i vor mai fi buni).

● Se recomanda incaltari flexibile, cu talpa moale, care sa permita cresterea si dezvoltarea picioarelor tinere. Pantofii aceia scortosi, inalti, cu talpa tare pe care majoritatea dintre voi vi-i amintiti din copilarie sunt, de fapt, daunatorii cresterii piciorului.

● Copiii sunt foarte activi si se incalzesc repede. Picioarele unui copil transpira de doua ori mai mult decat cele ale unui adult! De aceea, cele mai potrivite incaltari pentru copilul tau sunt cele din materiale naturale, poroase.

● Verifica marimea piciorului copilului si a incaltarilor la 6-8 saptamani dupa ce ai achizitionat prima pereche - picioarele copiilor cresc foarte repede si este posibil ca prima pereche de pantofi sa le fie buna doar 2-3 luni. Marimea trebuie verificata in acest ritm intre varsta de 12 si 24 de luni, iar intre varsta de 24 si 36 de luni, la aproximativ 3 luni.

Majoritatea oamenilor nu au probleme cu picioarele din nastere. Aceste probleme apar din cauza neglijentei si a lipsei de informare asupra a ceea ce inseamna ingrijire corecta. In speta, pantofii nepotriviti ca marime, folositi in primele faze ale cresterii si dezvoltarii, ar putea afecta un copil pe termen lung, cauzand mai tarziu probleme de sanatate legate de picioare si spate.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram