Implantologia – solutia dentara a secolului XXI

31 iulie 2014
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

Dupa o anumita varsta, se poate intampla ca dintii sa se strice atat de rau incat sa nu mai poata fi reparati, sau sa cada din cauza unor probleme de sanatate la nivelul sistemului osos, precum boli cauzate de lipsa de calciu etc. Aceste situatii pot fi agravate cu atat mai mult de o igiena orala precara si de o stare de sanatate nefavorabila.

Despre implantologie

In trecut, acestea puteau reprezenta probleme grave, atat din punct de vedere estetic, cat si al sanatatii, insa acum, dezvoltare medicinei stomatologice si evolutia tehnologica permit rezolvarea cu succes a acestor probleme. Pentru ca a aparut implantologia – stiinta implanturilor dentare. Practic, implanturile dentare sunt acele elemente artificiale care vor inlocui radacina naturala a dintilor stricati iremediabil sau cazuti.

Stiinta implanturilor dentare – implantologia

Implanturile dentare sunt alcatuite din niste piese special facute, personalizate pentru fiecare pacient, in forma de surub cu spirale, realizat din titan, de cele mai multe ori, sau din zirconiu, materiale care sunt 100% biocompatibile cu tesuturile umane.

In procedeul chirurgical al implantologiei, medicul chirurg, realizeaza, in faza initiala, o incizie la nivelul gingiei, pentru a descoperi tesutul osos. Apoi, cu ajutorul unor instrumente speciale, mai exact – cu o freza de forat speciala – face o incizie in tesutul osos, de dimensiunile exacte ale implantului ce va fi introdus ulterior. Ca urmare, implantul din titan sau din zirconiu este introdus in aceasta incizie, iar gingia este suturata deasupra lui.

Urmeaza o perioada de osteointegrare, cu o durata de aproximativ 3 luni, in care tesutul osos se formeaza in jurul implantului, conferindu-i stabilitate. Abia dupa aceasta perioada, implantologia isi poate arata beneficiile estetice, cand se construieste o noua coroana dentara ce o va inlocui pe cea disparuta.

Scopurile implantologiei

Implanturile dentare pot inlocui, in mod individual, unul sau mai multi dinti, pot constitui un suport pentru o lucrare protetica cu scopul de a elimina o proteza totala, sau pot fi suportul pentru protezele dentare totale, oferindu-le mult mai multa siguranta si confortabilitate.

Servicii de implantologie

In Bucuresti cabinetul stomatologic ArtImplant este unul specializat in implantologie, aici poti sa beneficiezi de cele mai bune servicii, dar si de o aparatura profesionala. Aici vei fi intampinat de medici specializati, care te vor trata foarte eficient, rapid si fara durere.

Implantologia – puncte forte pentru sanatatea dentara

De ce este necesar sa inlocuim dintii disparuti? Pentru ca spatiile goale dintre dinti pot favoriza aparitia unor boli parodontale si, in plus, accentueaza miscare celorlati dinti, ducand la malpozitionari sau chiar afectiuni grave ale dintilor dimprejur. In plus, implanturile dentare previn pierderea osoasa sau retractia individuala.

Implantologia – puncte forte pentru estetica faciala

Implanturile dentare sunt, in primul rand, foarte practice – ele se simt si arata la fel ca dintii naturali. In plus, au un important beneficiu estetic, inlocuind dintii lipsa.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram