Help Net sustine Festivalul de Prim Ajutor organizat de Crucea Rosie Romana

9 septembrie 2015

Help Net se implica in mod constant alaturi de Crucea Rosie in proiecte ce au ca scop educarea romanilor de toate varstele asupra importantei cunoasterii principalelor tehnici de prim ajutor. Astfel, in perioada 11-12 septembrie 2015, Help Net participa la editia de debut a Festivalului de Prim Ajutor (FACE) organizat de Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, cu scopul informarii publicului roman cu privire la acordarea corecta a primului ajutor si sustinerea implementarii punctelor de prim ajutor in zonele izolate din tara.

“In cadrul parteneriatului pe care il avem cu Crucea Rosie ne adresam unui numar de peste 500.000 de persoane la nivel national. Ne dorim ca, printr-o informare completa, o parte dintre acestia sa poata ajunge sa ia masuri corecte si sa aplice imediat tehnicile si practicile corespunzatoare de prim ajutor pentru a reduce numarul deceselor apropiatilor nostri.” afirma Isabelle Iacob, Director General Help Net. “Astfel, Help Net este alaturi de posibilele victime si le poate oferi o sansa in plus.”, completeaza dna. Iacob.

Festivalul de Prim Ajutor este un proiect european ce reuneste anual echipele de Cruce Rosie si Semiluna Rosie din Europa in cadrul unei competitii bazate pe scenarii din viata de zi cu zi. Aflat la cea de-a 28-a editie si pentru prima data in Romania, evenimentul de la Bucuresti va intampina echipe din 24 de tari europene.

Participarea Help Net la FACE are loc in contextul in care, in ianuarie 2015, compania a incheiat un parteneriat strategic cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, avand ca scop dezvoltarea unei culturi a pregatirii in oferirea primului ajutor in caz de urgenta, a prevenirii si reducerii riscurilor si victimelor, precum si educarea pentru interventie si acordare de prim ajutor. Astfel, pentru a facilita accesul la informatii referitoare la tehnicile si procedurile acordarii primului ajutor, Help Net a lansat modulul “Prim Ajutor” care poate fi accesat descarcand aplicatia “Help Net” pentru mobil, disponibila pe sistemele de operare Android si iOS. Modulul contine informatii de prim ajutor furnizate de Crucea Rosie Romana si ofera acces rapid la serviciile Help Net. De asemenea, odata cu implicarea in eveniment, Help Net a pregatit un nou episod din serialul “Help Net Expert” in care sunt prezentati pasii de urmat in cele mai intalnite incidente care pot avea loc acasa sau la birou.

Totodata, in perioada verii, Farmaciile Help Net au participat la actiunea demarata de autoritatile locale prin implementarea unor puncte de prim ajutor in caz de canicula, oferind apa persoanelor afectate de caldura, precum si sfaturi pentru evitarea razelor soarelui in zilele caniculare.

Despre Help Net
Help Net Farma este o companie 100% romaneasca pe actiuni, ce opereaza una dintre cele mai importante retele de farmacii din Romania. Help Net Farma face parte, alaturi de importatorul si distribuitorul de suplimenti nutritivi si dermato-cosmetice Green Net, din grupul Farmexim, primul importator si distribuitor de produse farmaceutice din Romania. Lantul de farmacii Help Net a fost infiintat in 1998 si are in prezent peste 190 de puncte de vanzare pe tot teritoriul Romaniei.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram