Help Net demareaza un proiect amplu de educare pentru acordarea primului ajutor si prevenirea dezastrelor naturale alaturi de Societatea Nationala de

19 ianuarie 2015

Impreuna cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, Help Net isi propune sa faciliteze accesul la informatii complete cu privire la acordarea primului ajutor in caz de urgenta, prevenirea si interventia in cazul dezastrelor naturale.

Astfel, pentru a facilita accesul la informatii referitoare la acordarea primului ajutor in caz de urgente, Help Net lanseaza modulul Prim Ajutor in aplicatia sa pentru mobil Help Net, aplicatie disponibila atat pe sistemele de operare Android, cat si pe IOS. Modulul contine informatii de prim ajutor furnizate de Crucea Rosie Romana. Mai multe detalii despre aplicatie pot fi gasite pe helpnet[.]ro.

De asemenea, pentru a sustine si sprijini initiativele Crucii Rosii Romane, in 40 de farmacii Help Net din Bucuresti s-au instalat urne de donatii pentru strangerea de fonduri. Prin intermediul acestor urne, clientii Help Net pot dona sume de bani catre singura organizatie umanitara din tara care are atributii ca auxiliara a autoritatilor publice in domeniul prevenirii si interventiei in caz de urgenta.

Dezastrele naturale produc numeroase disfunctionalitati in ceea ce priveste viata de zi cu zi a populatiei afectate. Crucea Rosie Romana a demarat un proiect de educare si informare pentru prevenirea efectelor cutremurelor, proiect in care Help Net se implica prin distribuirea de flyere informative. In toate farmaciile Help Net din tara au fost distribuite materiale cu informatii esentiale care vizeaza atat prevenirea dezastrelor, cat si interventia si acordarea primului ajutor.

Catastrofele naturale distrug proiectele de viitor si ingreuneaza viata oamenilor, motiv pentru care ne-am alaturat Societatii Nationale Crucea Rosie intr-un parteneriat strategic pentru imbunatatirea pregatirii la dezastre., afirma Isabelle Iacob, Director General Help Net. Prin acest parteneriat ne propunem sa demonstram oamenilor ca printr-o informare corecta si o pregatire eficienta pot fi diminuate atat consecintele, cat si victimele dezastrelor naturale., completeaza Isabelle Iacob.

Crucea Rosie Romana este, prin excelenta, Primul Ajutor in caz de interventie la dezastre sau urgente pre medicale. Informarea corecta si avizata a populatiei reprezinta o prioritate a noastra, prin care dorim sa minimizam efectele negative ale oricarui tip de dezastru. A sti ce sa faci, dar mai ales ce sa nu faci in situatii limita reprezinta de multe ori salvarea unei vieti! Multumim Help Net pentru acest parteneriat deosebit de important pentru romani! declara Mihaela Geoana, Presedinte Crucea Rosie Romana.

Help Net si Crucea Rosie au in vedere sustinerea acestui parteneriat pe termen lung, adresandu-se unui numar de 500.000 persoane la nivel national. Parteneriatul urmareste dezvoltarea unei culturi a pregatirii in oferirea primului ajutor in caz de urgenta, a prevenirii si reducerii riscurilor si victimelor, precum si educarea pentru interventie si acordarea primului ajutor.

Despre Help Net
Help Net Farma este o companie 100% romaneasca pe actiuni, ce opereaza una dintre cele mai importante retele de farmacii din Romania. Help Net Farma face parte, alaturi de importatorul si distribuitorul de suplimenti nutritivi si dermato-cosmetice Green Net, din grupul Farmexim, primul importator si distribuitor de produse farmaceutice din Romania. Lantul de farmacii Help Net a fost infiintat in 1998 si are in prezent 180 de puncte de vanzare pe tot teritoriul Romaniei.

Despre Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania
Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este o organizatie umanitara care functioneaza neintrerupt din 1876, membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, auxiliara autoritatii publice si abilitata prin lege sa asigure asistenta umanitara in caz de dezastre si sa vina in sprijinul persoanelor vulnerabile.
Prin programele si activitatile sale in beneficiul societatii, contribuie la prevenirea si alinarea suferintei sub toate formele, protejeaza sanatatea si viata, promoveaza respectul fata de demnitatea umana, fara nicio discriminare bazata pe nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta sociala sau politica.
Principiile fundamentale ale Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie sunt: Umanitate, Impartialitate, Neutralitate, Independenta, Voluntariat, Unitate, Universalitate.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram