Ghid de sanatate orala pentru femeile insarcinate

Bucuresti, 08.08.2013

„De ce este necesar ca femeile insarcinate sa fie foarte atente la igiena lor dentara? De exemplu, complicatiile dentare din timpul sarcinii pot influenta greutatea copilului la nastere, iar femeile cu afectiuni ale gingiilor prezinta risc de nastere prematura.”, informeaza Dr. Dr. Dr. Christian Marmandiu, medic dentist cu Dublu Doctorat in Stiinte Medicale, recunoscut pentru competentele sale in Elvetia, Germania si SUA si coordonator al Clinicilor Oekodent Zahnartze din Wettingen, Elvetia si Swiss Ecodent din Bucuresti, Romania.

Problemele dentare care pot aparea in timpul sarcinii sunt sangerarile, durerile gingivale sau umflarea gingiilor. Acestea dispar odata cu nasterea, insa pot genera complicatii. Pentru a le evita, medicii stomatologi recomanda ingrijirea dintilor si a gingiilor prin periaj dentar regulat si folosirea atei dentare, alaturi de o alimentatie echilibrata si de un control stomatologic periodic.

Pentru a mentine o stare buna de sanatate a gingiei si a dintilor in cursul sarcinii, specialistii Clinicii Swiss Ecodent sugereaza:

• Spalatul pe dinti regulat, cel putin de 2 ori pe zi (dimineata si seara, dupa alimentatie).

• Utilizarea unei periute de dinti normale sau electrice de consistenta medie sau soft, care se schimba la interval de 3 luni.

• Alocarea unui timp suficient periajului dentar (minim 5 minute manual, minim 2 minute electric) si insistarea pe toate suprafetele dentare.

• Curatarea zilnica a spatiilor dintre dinti cu ajutorul atei dentare sau al periutei interdentare, in special ales seara, pentru a indeparta placa dentara si din zonele greu accesibile.

• Utilizarea pastelor de dinti si a apelor de gura cu fluor, in functie de indicatiile medicului stomatolog, si folosirea dusurilor bucale pentru o igienizare mai riguroasa.

• Avand in vedere ca o femeie insarcinata are tendinta sa consume dulciuri, este indicata mestecarea de guma, pentru reechilibrarea pH-ului.

• Prezentarea la un control stomatologic atat la inceputul sarcinii, cat si pe parcursul ei.

Swiss Ecodent Clinic este singurul centru stomatologic certificat sa practice sedarea generala in timpul interventiilor stomatologice, fiind dotat cu aparatura specializata care permite monitorizarea functiilor vitale pe toata durata procedurii, medicamente, echipament de interventie pentru situatiile de urgenta si medic anestezist propriu, cu stagiu de pregatire la clinica Oekodent, din Elvetia. Intreaga activitate a clinicii este coordonata de Dr. Dr. Dr. Christian Marmandiu, detinatorul unui Dublu Doctorat in Stiinte Medicale si Masterat in Implantologie, cu activitate de aproape 25 de ani si experienta a peste 15.000 de implanturi inserate, ale carui competente fiind international recunoscute in Elvetia, Germania si SUA.
Cuvinte cheie: Swiss Ecodent Clinic  Dr. Dr. Dr. Christian Marmandiu  

More Than Pub

Bucuresti, Str. Dr. Mihail Petrini, nr. 15
031.5522102-111

Companie inscrisa in LIVE PR in 28.06.2010.

Vezi toate comunicatele companiei More Than Pub