Despre ecografia doppler ce stii?

27 ianuarie 2015

Eco-Doppler masoara viteza, directia si volumul sangelui din artere sau vene. Aceasta poate fi folosita pentru mai multe tipuri de investigatii sau poate ajuta la diagnosticarea corecta in domenii precum oftamologie, endocrinologie sau reumatologie.
Ecografia Doppler vasculara se poate efectua si la nivelul arterelor din zona gatului, prin care sangele circula spre creier, blocajul acestor artere pot provoca accidente vasculare cerebrale.
Acest gen de ecografie ofera medicului informatii despre modul in care circula sangele prin vasele examinate, parametrii fluxului sangvin sau alte detalii necesare in determinarea unui diagnostic exact.
Pregatirea unei ecografii Doppler
Pacientii nu trebuie sa se pregateasca special pentru a efectua o ecografie Doppler a membrelor, nu sunt expusi nici unui risc, iar durata acestei proceduri medicale variaza 15 minute si o ora. Medicii sunt cei care prescriu sau recomanda o ecografie Doppler vascular la nivelul membrelor atunci cand au nevoie de informatii specifice pentru diagnosticarea corecta. Tot medicul este cel care decide si ce zona trebuie examinata.
CardioClinic va ofera conditiile optime pentru a efectua o eco-Doppler vasculara la nivelul standardelor europene de calitate, clinica este primul laborator privat de ecocardiografie din Romania acreditat de Societatea Europeana de Cardiologie, cat si de Asociatia Europeana de Imagistica Cardiovasculara, la sectiunea de ecografie transtoracica standard.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram