Consulta etichetele de produs și pune preț pe calitatea articolelor vestimentare

27 iunie 2016

Atunci când vine vorba despre haine, partea estetică primează de multe ori în fața calității, iar criteriile după care facem alegeri sunt mai degrabă designul, culoarea sau prețul decât materialul din care sunt confecționate. Din păcate, piața românească este invadată de materiale sintetice, de proastă calitate, care atrag prin prețuri mici, dar pot fi periculoase pentru sănătate. Află de la reprezentanții Ciserom de ce este important pentru sănătate să porți haine confecționate din materiale naturale și de ce trebuie să consulți etichetele de produs.

Hainele fabricate în totalitate din fibre sintetice favorizează transpirația și pot provoca mâncărimi, alergii, eczeme sau dermatite, iar substanțele chimice din compoziția acestora afectează sistemul imunitar, provoacă dezechilibre hormonale și cresc riscul apariției cancerului. Pericolul devine și mai mare atunci când pielea intră în contact direct cu substanțele chimice din țesăturile sintetice, așa cum se întâmplă în cazul lenjeriei de corp. De aceea, este foarte important să optezi pentru materiale naturale, în special atunci când vine vorba despre piesele intime.

Șosetele Ciserom sunt fabricate după cele mai înalte standarde de calitate, cu atenție la detalii și grijă pentru consumator. Fibrele naturale din țesătura acestora permit pielii să respire, absorb eficient transpirația. Bumbacul este un material confortabil și lejer, rezistent la temperaturi ridicate și cu o putere mare de absorbție a umidității, calități care îl recomandă pe timpul verii, când transpiri abundent și ai nevoie de materiale răcoroase. Mai mult, bumbacul este hipoalergenic și ține praful la distanță, fiind recomandat persoanelor care suferă de astm, alergii sau afecțiuni ale pielii.

De cealaltă parte, materialele sintetice nu lasă aerul să pătrundă, acumulează electricitatea statică și atrag praful. În procesul de fabricare a acestora sunt folosite o serie de substanțe precum petrolul, cărbunele, sticla și coloranți chimici, care se pot dizolva din cauza transpirației și au un efect cancerigen. Chimicalele atacă plămanii, provoacă palpitații și dureri de cap, afectează sistemul digestiv și reprezintă un real pericol pentru fertilitate.

Și mai nocive sunt formaldehida, ftalații sau PPD, compuși chimici utilizați cu precădere în industria textilă din China. Formaldehida este utilizată pentru fixarea culorii în țesături, la fel ca și PPD, folosit mai ales pentru colorarea hainelor negre. Ambele sunt extrem de toxice, provocând alergii și dermatite. Ftalații se găsesc de obicei în hăinuțele de copii, fiind prezenți în adezivii folosiți pentru imprimeurile puternic colorate. Aceștia sunt rezistenți la spălare, indiferent de temperatura apei, proprietate care îi face cu atât mai periculoși.

Hainele din fibre sintetice te pot păcăli ușor, deoarece sunt tratate cu substanțe chimice pentru a fi plăcute la atingere, ușor de spălat și viu colorate. De aceea, trebuie să eviți materialele fără o etichetă care să indice proveniența și tipul de fibre din care sunt făcute sau articolele care conțin peste 50% fibre sintetice. Acordă atenție acestor detalii atunci când îți cumperi hainele, fă alegeri inteligente și ai grijă de sănătatea ta și a familiei!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram