Coenzima Q 10 – adevar sau provocare?

17 iulie 2014
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

Coenzima Q10 este o substanta sintetizata in corp, ce se gaseste in toate celulele organismului, dar este mai prezenta in organelor cu activitate foarte mare, precum inima, ficat, si creier. Cea mai mare concentratie de coenzima Q10 se gaseste, totusi, in inima.

Rolul coenzimei Q10 in organism

Coenzima Q10 are doua mari functii. In primul rand, produce energie, fiind, astfel, recomandata sportivilor de performanta si tuturor celor care depun un efort fizic intens. Mai mult decat atat, aceasta substanta este un puternic antioxidant, fiind folosita deseori in realizarea produselor cosmetice anti-aging. Astfel, aceasta coenzima ingreuneaza si incetineste procesul de imbatranire si actioneaza la nivelul epidermei pentru a o proteja de efectele daunatoare are razelor solare. De mentionat ca coenzima Q10 este un suplimnet alimentar accesibil ca pret si tocmai de aceea este probabil si atat de popular

Aceasta coenzima este sintetizata in corp, cantitatea necesara organismului fiind produsa de corp in primii 25-30 de ani din viata. Dupa varsta de 30 de ani, insa, in acelasi timp cu aparitia procesului de imbatranire, procesul de fabricare a coenzimei Q10 scade. Astfel, se recomanda ca persoanele care au depasit acest prag de varsta sa-si administreze Q10 din surse externe. Coenzima Q10 se gaseste sub forma de capsule, in orice farmacie online.

Conezima Q10 si tratarea cancerului

Coenzima Q10 a fost descoperita în 1957 de Frederick Crane, un profesor de la o universitate americana. Marea revelatie a constat in descoperirea ca aceasta coenzima produce energie la nivel celular. De atunci si pana acum, specialisti din toata lumea au realizat studii clinice care sa testeze influenta coenzimei Q10 in bolile cardiovasculare sau chiar in tratarea cancerului. In urma acestor studii, cercetatorii au aflat ca aceasta coenzima imbunatateste considerabil starea pacientilor si chiar contribuie la disparitia celulelor canceroase. Cu toate acestea, multi specialisti sunt reticenti fata de aceasta caracteristica miraculoasa a coenzimei Q10.
Coenzima Q10 poate fi comandata si de acasa, din farmacia online Catena.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram