Circo Dentistry Center garanteaza tratamente stomatologice eficiente si minim invazive prin tehnologie laser si nu numai

23 septembrie 2016

Aplicabilitatea laserului in stomatologie la nivelul tratarii bolilor parodontale sau in proceduri ce tin de estetica dentara cum ar fi albirea dintilor, fac din acesta un instrument extrem de important pe care medicii de la Circo Dentistry Center il utilizeaza din ce in ce mai des, cu rezultate foarte bune.
“Prin caldura pe care o degaja – caldura selectiva – laserul are capacitatea de a steriliza foarte bine locul unde este aplicat, fie ca vorbim de zone subgingivale, fie ca vorbim de canale radiculare, facand diferenta intre tesuturile sanatoase si cele afectate. Pe langa avantajul curatarii in profunzime, laserul mai ofera si avantajul patrunderii cu usurinta acolo unde instrumentarul clasic nu poate ajunge. Astfel scurtam durata procedurilor stomatologice, eliminam durerea si transformam mersul la medicul stomatolog, dintr-o povara intr-o placere.” a declarat Razvan Circo, medic dentist specializat in parodontologie si implantologie, Circo Dentistry Center.
In cazul bolilor parodontale – pe care in termeni medicali le numim parodontite – adica acele afectiuni cronice de natura infectioasa care afecteaza gingia si osul alveolar in care sunt fixati dintii – , tratamentul cu laser are ca scop sterilizarea pungilor parodontale. Practic, aceste pungi gingivale colecteaza resturi alimentare si bacterii, ceea ce progresiv genereaza distrugerea tesutului gingival si osos, ajungandu-se la pierderea dintelui. Sedintele minutioase de igienizari profesionale, realizate la nivel supragingival dar si in profunzime, la nivel subgingival, trateaza extrem de eficient gingivitele (stadiul incipent al parodontitelor) sau afectiunile parodontale medii. In cazul in care este vorba insa de un grad avansat al acestui tip de afectiune, variantele de tratament isi maresc complexitatea, fiind necesare proceduri de regenerare a tesuturilor pierdute sau chiar inlocuirea dintilor compromisi cu implanturi dentare.
Circo Dentistry Center ofera servicii medicale de tip premium care includ tratamente complexe cu implanturi dentare reusind chiar inlocuirea unuia sau mai multor dinti cu implanturi dentare, in aceeasi sedinta. Practic, in aproximativ 24 de ore de la extractia dintilor compromisi pacientul capata o lucrare provizorie fixa care ii va permite sa isi continue viata personala si cea profesionala. Astfel, se evita complicatiile precum migrarea dintilor vecini sau antagonisti, proces ce ar putea cauza un dezechilibru functional, dar si estetic, cu efecte negative asupra danturii si articulatiilor temporo-mandibulare.
Pe langa tratamentele bolilor parodontale, cu ajutorul laserului se realizeaza tratamente ce tin de estetica dentara, precum albirea dintilor, un proces neinvaziv ce ajuta pacientii sa aiba un zambet mai alb in doar 20 de minute. Procedura de albire a dintilor se realizeaza intr-o singura sedinta si are efecte de durata, dublata bineinteles de respectarea indicatiilor medicului si o igiena oro-dentara corespunzatoare. Spre deosebire de albirea dentara realizata necontrolat de catre pacient la domiciliu sau metoda profesionala prin fotoactivare cu ajutorul lampii cu ultraviolete, procesul de albire cu laserul dureaza de pana la de 3 ori mai putin timp, iar dintii nu sunt expusi traumelor termice care pot conduce la sensibilitate post-albire.
”Estetica dentara nu se rezuma doar la albirea dintilor, ci la un echilibru intre armonia zambetului si sanatatea oro-dentara. Suntem constienti de dorinta pacientilor pentru tratamente dentare cu efect estetic cat mai rapid si cu rezultate de durata, de aceea Circo Dentistry Center are o gama variata de servicii cand vine vorba de infrumusetarea zambetului, fara a neglija insa sanatatea dentara.” a marturisit Cristina Circo, medic dentist specializat in estetica si protetica dentara, Circo Dentistry Center.
Tehnologizarea proceselor prin care estetica dentara a fost revolutionata nu se opreste doar la tratamentele cu laserul. Astfel, pentru realizarea lucrarilor protetice mai ample sau a fatetelor dentare minim invazive, tehnologia CAD/CAM ajuta la adaptarea perfecta a acestora, dar si la scurtarea timpului necesar realizarii. Este indicat ca tratamentele ce tin de estetica dentara sa fie planificate interdisciplinar, inclusiv cu ajutorul medicului ortodont. Astfel, pentru o invazivitate minima sau chiar absenta in anumite situatii, inainte de aplicarea fatetelor ceramice, se recomanda tratament ortodontic in prealabil.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram