Ce spun vedetele despre cura de detox cu sucuri?

9 februarie 2017
Autor:
Suits Advertising

Andreea Marin a urmat recent o nouă cură de detoxifiere, vedeta fiind extrem de mulţumită de efectele pe care regimul detox le are asupra ei.

Oana Roman, Carmen Bruma şi Elena Băsescu au păreri diferite despre regimul de detoxifiere si ne-au dezvăluit experienţele lor în acest sens.

Oana Roman

Am fost o singura data la detox, cand am primit o invitatie in Turcia la Sianji Well Being Resort. A fost un challenge, am baut 3 zile numai sucuri pentru detox. Cele de fructe aveau un gust ok, dar au fost si unele care nu puteau fi baute. Sincer, nu as mai repeta experienta. Avantajul a fost ca m-am odihnit si m-am relaxat, am facut yoga, meditatie, am mers la sauna si la masaj. A fost o perioada in care m-am relaxat fizic si psihic, m-am rupt de lume si m-am concentrat asupra mea. Procedurile care hidrocolonoterapia, care iti curata intestinele se fac zilnic intr-un astfel de regim, dar nu stiu sa spun cat sunt de sanatoase, nu sunt medic. Oricum, ideea nu e sa slabesti, ci sa te detoxifici. Sfatul meu pentru cei care vor sa mearga la detox este sa aleaga o perioada in care resortul sa nu fie plin de turisti care mananca alaturi tot felul de bunatati.”

Elena Basescu

„Am facut detox o singura data, inainte de nunta. Dar nu am fost intr-un resort in strainatate, ci am incercat un regim la mine acasa, sub indrumarea unui medic care mi-a facut si analizele. Timp de doua saptamani am baut numai sucuri si am slabit un singur kilogram, iar dupa ce am inceput sa mananc din nou mancare solida, m-am ingrasat doua kilograme. In cazul meu nu a functionat detoxul. Plus ca ameteam foarte tare si nu puteam face efort fizic.

Carmen Bruma

Stiintific nu s-a demonstrat ca exista detox. Sunt doua mari curente in lumea medicala: pe de o parte, medicii care contesta detoxifierea, sustinand ca nu exista toxine, ci numai deseuri metabolice, pe care corpul le poate elimina prin mecanisme naturale; pe de alta parte, sunt medici care sustin ca, din cauza unor factori de mediu ca poluarea, organismul are de suferit si trebuie ajutat sa se detoxifice.

Parerea mea este ca, daca ai un stil de viata sanatos, nu ai nevoie de detox. Daca esti dezordonat, mananci noaptea, fumezi si bei alcool, atunci cu siguranta o alimentatie bazata pe fructe si legume te poate ajuta, dar nu ca detox, ci ca preambul la un stil de viata sanatos.

Ce am incercat eu, a fost postul negru, pe care l-am tinut 3 zile, dar ca experiment. Mi-a fost foarte rau 3 zile si nu am putut sa tin mai mult, pierdusem si mult din masa musculara. Dupa trei zile, am inteles ca nu mai simti senzatia de foame, ci numai o amorteala, o slabiciune si o ameteala, dar eu nu am putut sa trec de a treia zi.”

sursa: viva.ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram