Cateva lucruri de baza la un teambuilding

22 octombrie 2014
Autor:
Zoom-Biz

Ce este de fapt o echipa?

Am tot auzit de teambuilding atat la companii mai mari cat si la cele medii si mijlocii, in ultima perioada in speta acest concept este tot mai mult prezent in teoria si practica unui bun demers al comunicarii in cadrul angajatilor si totodata al angajatorilor. In cadrul unui teambuilding auzim deseori termenul de “echipa” si pentru a lamuri in fapt acest concept, trebuie sa spunem ca o echipa este in fapt un grup de persoane care lucreaza impreuna pentru un scop comun.

Ce scopuri are o echipa

In cadrul unui teambuilding in Romania cu Teamevent.ro sau nu, o echipa are de regula diverse scopuri. Sa luam ca si exemplu o echipa de vanzari ingeneral, aceasta va avea ca si scop vanzarea de diverse produse, servicii, etc. Ideea de baza este ca atunci cand se hotaraste formarea unei echipe, fie ea in cadrul unui teambuilding sau nu, trebuie sa se stabileasca scopul comun al echipei respective.

Ce este de fapt un teambuilding?

Acum ca am stabilit ce inseamna o echipa si care ar fi scopul acesteia, este bine de stiut si ce inseamna mai exact un teambuilding. Astfel, daca o echipa este de fapt un grup de oameni care lucreaza impreuna pentru un scop comun, un teambuilding va fi un proces care va ajuta si va impulsiona respectiva echipa sa atinga scopul comun anterior stabilit. Se spune ca cea mai eficienta forma de teambuilding va fi una sub forma unei consultante management mai mult decat una sub forma unui training.

Un proces de teambuilding va cuprinde cateva stagii printre care putem enumera in primul rand un stagiu referitor la clarificarea scopului echipei, apoi este nevoie ca intr-un teambuilding sa se identifice de asemenea problemele care impiedica echipa sa atinga acel scop comun si nu in ultimul rand, in cazul in care diverse probleme sunt gasite in urma unui teambuilding, acestea trebuie adresate fara intarziere.

Exista diverse activitati care pot face parte dintr-un program de teambuilding, cert este ca acest program va avea un rol important in imbunatatirea comunicarii si relatiilor dintre membri echipelor participante.

Inca un lucru important de retinut este insa si faptul ca un teambuilding nu este un concept sinonim cu magia. Adica, in acest sens, nu ne putem astepta ca in cazul in care echipa participanta este una defectuoasa, in sensul in care membrii echipei nu reusesc sa colaboreze in sensul dorit si asteptat, acest lucru sa se schimbe radical pe parcursul unui teambuilding cu www.teamevent.ro. Avantajul insa va fi faptul ca prin intermediul respectivului teambuilding, se vor scoate in evidenta unele posibile probleme in cadrul echipei si astfel in cazul in care va fi nevoie de interventia departamentului de resurse umane ulterior spre exemplu, aceasta va fi una mult mai precisa si exact directionata.

Ideea de teambuilding este in concluzie un concept reusit si pozitiv, iar ofertele in acest sens sunt numoeroase, trebuie doar sa o alegeti pe cea potrivita asteptarilor si nevoilor dvs

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram