Berea și curele de slabire: berea NU îngrașa

30 iunie 2016

Posibile beneficii nutriționale cu un aport minim de calorii “Odată cu anotimpul cald, preocuparea noastră pentru a ne menține silueta se accentuează.

Astfel, vara ne alegem cu o și mai mare atenție alimentele și băuturile pe care le consumăm.

Printre băuturile supuse testului caloriilor se află și berea. De aici vine și întrebarea: berea îngrașă sau nu? Răspunsul este NU, iar cercetările recente susțin acest lucru. Berea consumată în cantități moderate, asociată unei alimentații echilibrate și exercițiului fizic, poate face indiscutabil parte dintr-un stil de viață sănătos”, declară dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Potrivit nutriționiștilor, anumite substanțe derivate din hamei ar putea contribui la prevenirea obezității, îmbunătățind metabolismului lipidelor și controlând depunerea excesivă a grăsimii pe vasele de sânge.

Din punct de vedere al aportului caloric, berea are un conținut mic de calorii, iar dacă este consumată cu moderație nu îngrașă, spun specialiștii: “350 de ml de bere conțin 150 de calorii, 13 g de carbohidrați, 1.5 g de proteine, 0 g de grăsimi și 5% alcool. Pe bună dreptate, berea poate face parte dintr-un stil de viață sănătos datorită în special conținutului său de peste 90% apă și a unui aport de vitamine importante pentru starea de bine a organismului, vitaminele B2 şi B6, alături de sodiu”, mai afirmă dr. Corina Zugravu.

Berea în curele de slăbire

Consumată moderat, berea nu pune în pericol dieta persoanelor care își doresc să slăbească, spun nutriționiștii. Fabricată exclusiv din ingrediente naturale - apa, cereale și hamei - berea aduce organismului un aport de minerale, vitamine și antioxidanți esențiali.

Nu în ultimul rând specialiștii precizează că berea nu conţine colesterol, iar cantitatea de zaharuri este scăzută.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram