Austria Marea Britanie si Germania – in topul preferintelor romanilor pentru asistenta medicala

19 iunie 2014

Un studiu realizat de MediHelp International, cel mai important furnizor privat de asigurari de sanatate din Europa Centrala si de Est, arata ce tari se afla printre preferintele romanilor in ceea ce priveste asistenta lor medicala. Austria, Marea Britanie si Germania sunt primele optiuni ale romanilor pentru consultatii si tratament.

Mai mult de 60% dintre persoanele incluse in studiu au ales Austria, Marea Britanie sau Germania pentru ingrijirea lor medicala in afara Romaniei. Pe urmatoarele locuri se situeaza Grecia, Israel, Turcia, Elvetia si Ungaria. Printre beneficiile pe care clientii MediHelp International le cauta sunt spitalizarea, o a doua opinie medicala, precum si servicii medicale ambulatorii, cum ar fi consultatii cu specialisti. Spitalele si clinicile medicale din Romania sunt alese, de obicei, doar pentru tratarea unor probleme minore de sanatate.
”Intr-o tara cu investitii foarte mici in sistemul de sanatate, este bine ca romanii sa aiba posibilitatea de a alege atunci cand vine vorba de sanatatea lor. Planurile internationale de asigurari de sanatate private ofera o acoperire integrala pentru toate conditiile medicale in cele mai cunoscute spitale si clinici medicale din lume. Desi sistemul national de sanatate este in curs de dezvoltare, furnizorii medicali din Austria, Marea Britanie si Germania si chiar din tarile vecine par sa fi castigat increderea pacientilor din Romania. Ne bucuram ca putem oferi clientilor nostri, prin planurile de asigurari private de sanatate pe care le dezvoltam, posibilitatea de a alege orice spital sau clinica din lume.”, a declarat Zahal Levy, Presedintele MediHelp International.

De asemenea, studiul MediHelp International arata ca acest tip de client tinde sa cumpere asigurari private de sanatate atat pentru el, cat si pentru familie. Motivele principale de achizitionare sunt: lipsa de incredere in sistemul national de sanatate, calatoriile in interes de serviciu in strainatate, experienta anterioara cu produse similare si, de asemenea, intelegerea produselor si a beneficiilor lor.

Studiul a fost realizat pe un esantion reprezentativ de clienti ai MediHelp International, care au achizitionat asigurari private de sanatate internationale in ultimii trei ani.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram