Clotilde Armand: quot;Cladirile valoroase lasate în paragina sunt o imagine negativa pentru Bucureşti quot;

30 mai 2016

«Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a avut ca principal obiectiv, încă de la înfiinţare, conservarea patrimoniului capitalei. Acelaşi obiectiv îl păstrează şi Uniunea Salvaţi Bucureştiul.

Capitala României are nevoie să-şi regăsească strălucirea arhitectonică pentru locuitorii ei şi pentru turişti. Milităm pentru protejarea clădirilor declarate monumente istorice şi dorim ca lista să fie extinsă şi la alte clădiri. Mă refer, de exemplu, la patrimoniul arhitectonic modernist, clădiri semnate de Marcel Iancu, Horia Creangă, Duiliu Marcu, arhitecţi interbelici, a căror operă ar trebui protejată în totalitate.

Ca primar de sector, voi face toate demersurile necesare, administrative şi financiare, pentru a proteja şi restaura acest patrimoniu. Bucureştiul este o bijuterie care merită salvată din calea nepăsării şi intereselor financiare care distrug la fel de repede ca buldozerele comuniste.
Astăzi, am participat la o dezbatere despre soarta Casei Miclescu de pe Şoseaua Kiseleff nr.35-37. Este o casă construită chiar de Ion Mincu, o casă cu o istorie bogată, pe cale să o pierdem definitiv. Proprietarul său o lasă să se dărâme. Cu tot respectul pentru proprietatea privată, există soluţii când e vorba de istoria unui loc care trebuie să primeze în faţa intereselor imobiliare. Nu putem lăsa să se piardă o parte din identitatea acestui oraş din dorinţa de a recupera nişte terenuri. Putem iniţia, în astfel de cazuri, o comisie la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru a pregăti exproprierea pentru cauză de utilitate publică.

N-o să atragem niciodată turişti ca să viziteze clădiri de birouri. E nevoie să recunoaştem că avem în acest oraş o istorie care merită arătată lumii», a subliniat Clotilde Armand.
La dezbaterea organizată astăzi privind soarta Casei Miclescu au participat arhitecţi, istorici, jurnalişti, care atrag atenţia autorităţilor de cel puţin zece ani asupra degradării acestei clădiri.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram