Clotilde Armand: «Daca voi fi aleasa primar voi dezvalui lumii întregi adevarata fața a României»

1 iunie 2016

În primul rând, România este vecinul puternic pentru Sud-Estul Europei. Pentru Ungaria, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova și nu numai, România are o prezență reală în regiune, PIB-ul ei îl depășește pe cel al vecinilor săi combinat. Vă dau un exemplu, taximetriștii din Sofia și Belgrad pot conversa în română și ascultă muzică din România. În hotelurile și restaurantele din aceste țări se vorbește românește pentru a primi cum se cuvine turiștii români.

România a știut să facă o conversie economică extraordinară într-un context extrem de dificil.
România a știut să construiască o nouă industrie de la zero, să se reinventeze după dezastrul post-comunist. Industriile software și creative Made in Romania sunt astăzi un model. Românii au dovedit cât de muncitori și inventivi sunt.

România este o țară primitoare care mereu s-a arătat solidară față de alte popoare. România a primit trei mii de copii coreeni în 1952, trei mii de chilieni în 1968, mii de greci care fugeau din calea dictaturii, mii de armeni goniți de genocid. România și-a făcut deja datoria față de Irak, Siria și multe alte țări, construindu-le infrastructura și educând o bună parte din elita acestor popoare.

Unii dintre ei au rămas aici, sunt bine integrați în societatea noastră la care contribuie prin munca lor.

Eu consider că ar fi just ca Europa să țină cont astăzi de efortul permanent din trecut al României de a fi solidară cu nefericirea altor popoare. România crede în valori fundamentale și în identitatea sa, pentru acest lucru este un exemplu pentru toată Europa.

În anii ‘50 era aproape interzis să te duci la biserică, iar revoluția culturală stalinistă distrugea poporul român. Astăzi, România a reușit să-și regăsească cultura și valorile ei tradiționale. Credem că este bine ca fiecare popor să aibă cultura sa și să trăim împreună bazându-ne pe respect reciproc, pe respectul față de valorile noastre creștine fundamentale.

România are copii extraordinari, cu echipe de olimpici de invidiat și sportivi de vârf.

Eu propun renașterea Bucureștiului, un oraș normal în care să ne simțim bine, cu o viață liniștită de cartier pentru toți locuitorii, un oraș în care să circulăm în siguranță, cu oameni activi care se duc la serviciu, pensionari care merg la piață, copii care sunt duși la creșă, grădiniță sau școală lângă casa lor, sportivi pe terenurile de sport, cicliști pe piste sigure și mașini parcate civilizat.

Un oraș care să-și valorifice în sfârșit uriașul său patrimoniu uman și cultural. Bucureștiul este o bijuterie nedescoperită care merită salvată.

Dacă voi fi aleasă primar, voi dezvălui lumii întregi adevărata față a României».

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram