Proiect „ȘANSA mea în ȚARA mea“: Rezultatele Conferinței intermediare din regiunea Centru

4 august 2015

XEROM SERVICE S.R.L. Alba Iulia derulează, în parteneriat cu S.C. 3 ART S.R.L. Baia Mare - Partener 1 și Asociația Pro Factum Alba Iulia - Partener 2, proiectul „ȘANSA mea în ȚARA mea“. Una dintre activitățile proiectului s-a concretizat în organizarea unei Conferințe intermediare, în data de 30 iulie 2015, în sala de Conferințe a Hotelului „Ibis“, municipiul Sibiu, județul Sibiu, regiunea Centru. Evenimentul a reunit reprezentanți ai ONG-urilor și firmelor din județele Alba și Sibiu, persoane din grupul țintă al proiectului, experți ai beneficiarului și partenerilor din proiect.
Servicii gratuite pentru persoane în căutarea unui loc de muncă, șomeri și persoane inactive
Lucrările Conferinței intermediare au fost deschise de managerul proiectului, domnul Lucian Oprean. Principalele aspecte legate de serviciile furnizate de experții proiectului și rezultatele obținute până la momentul evenimentului, precum și prioritățile pentru perioada imediat următoare, au fost prezentate de asistentul manager al proiectului, doamna Camelia Muntean. Evenimentul a continuat cu prezentarea serviciilor furnizate și a rezultatelor intermediare obținute de către reprezentanții partenerilor din proiect, S.C. 3 ART S.R.L Baia Mare și Asociația Pro Factum Alba Iulia. Vorbitorii au evidențiat contribuția proiectului la scăderea ratei șomajului și creșterea ratei de ocupare a forței de muncă, ținând cont de particularitățile persoanelor implicate, dar și a celor legate de piața muncii și situația economică de la nivel regional și local.
Beneficiarii activităților proiectului, în total 600, sunt persoane inactive, persoane în căutarea unui loc de muncă și șomeri, cei mai mulți de lungă durată, din regiunile Centru (județele Alba și Sibiu) și Nord Vest (județele Maramureș și Satu Mare). Serviciile furnizate de experții proiectului vizează: informarea, consilierea și orientarea privind cariera, dezvoltarea și furnizarea programelor de formare profesională, medierea în vederea creșterii ratei de ocupare, asistența și consilierea pentru demararea unei afaceri. Demersul presupune și înființarea unui număr de 21 de firme.

Proiectul „ȘANSA mea în ȚARA mea“ are un buget total de 5.632.100 lei, este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investește în oameni!”, Axa prioritară: 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, „Domeniul major de intervenție: 5.1. Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare“.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram