Fundaţia Inimi Generoase şi şansa copiilor cu dizabilitaţi din Zimnicea la viaţa normala

28 august 2014

Dorinţa Fundaţiei Inimi Generoase, prin înfiinţarea acestui aşezământ social este de a veni în sprijinul copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi din oraşul Zimnicea, care în acest moment sunt nevoiţi să se deplaseze pentru şedinte de recuperare şi tratament la Alexandria. Este binecunoscut faptul că acești copii au nevoie permanentă de îngrijire de specialitate și consiliere psihologică, iar singurele cabinete de acest fel se află în municipiul reședință de județ, la aproximativ 50 km față de orașul Zimnicea.
În funcție de diagnosticul pacientului și de stadiul bolii, unii copii au nevoie de consiliere zilnică, alții la un interval de câteva zile. Din nefericire, în cele mai multe cazuri, copiii sunt nevoiţi să renunţe la şedinţele de tratament atât de necesare menţinerii unei stări optime de sănătate – părinţii nu îşi permit deplasări regulate la Alexandria: din lipsa banilor pentru transport, imposibilitatea de a pleca de la serviciu (sunt nevoiţi să lucreze pentru a-şi întreţine familia).

În aceste condiţii, Centrul pentru Recuperare şi Consiliere Psihologică înfiinţat în Zimnicea, vine în ajutorul acestor familii, având capacitatea de a oferi servicii gratuite de recuperare şi consiliere unui număr de 50 persoane (copii şi tineri cu vârste cuprinse între 2 şi 20 ani).
Fundaţia Inimi Generoase a beneficiat de deschiderea totală a Primăriei Oraşului Zimnicea, reprezentată prin dl. Primar Petre Pârvu, care s-a implicat în sprijinirea şi susţinerea acestui proiect. Spaţiul în care va funcţiona centrul de recuperare este pus la dispoziţia fundaţiei de Primăria Oraşului Zimnicea cu titlu gratuit, fiind racordat la toate utilităţile publice necesare. Pe lângă donarea spaţiului, situat la parterul clădirii de pe str. Mihai Kogalniceanu, nr. 28, primăria va asigura sustenabilitatea proiectului prin acordarea resurselor materiale şi umane necesare funcţionării noului centru.

Lucrările de reabilitare a spaţiului (care în acest moment sunt în plină desfăşurare) cât şi dotarea centrului cu aparatură de specialitate vor fi suportate de Fundaţia Inimi Generoase.

Mai mult, voluntarii fundaţiei se vor implica activ în a crea şi asigura beneficiarilor oportunităţi multiple de petrecere a timpului liber, de recreere şi socializare, care contribuie la dezvoltarea fizică, cognitivă, socială şi emoţională a acestora.

Inaugurarea centrului este preconizată pentru jumătatea lunii septembrie.

Dăcă doriţi să vă alăturaţi eforturilor fundaţiei Inimi Generoase de a-i ajuta pe copiii şi tinerii cu dizabilităţi din oraşul Zimnicea, o puteţi face alăturându-vă echipei noastre de voluntari.
Pentru mai multe detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram