Asociația Down Plus București sarbatorește Ziua Mondiala a Persoanelor cu Sindrom Down

18 martie 2016
Autor:
NOMADE Communication

Tema anului 2016 a fost Prietenii mei, comunitatea mea, iar asociația, profitând de ocazie, a organizat o serie de evenimente prin care a încurajat incluziunea copiilor în societate ca memebrii cu drepturi depline. Acestea au debutat pe 20 februarie cu vizionarea spectacolului oferit de Circul Globus, continuînd, la începutul lunii martie cu participarea la Festivalul Cultural Internațional Culorile Lumii.
Întreaga lună martie este dedicată sărbătoririi zilei mondiale, în care copiii au fost la piese de teatru jucate în Teatrul de pe Lipscani (Fata Babei și Fata Moșului și Povestea Ghiocelului), la Opereta Comică pentru Copii unde au vizionat Don Quijote, s-au distrat la Therme – Balotești și au participat activ la o întâlnire cu Crucea Roșie și la un concurs de baschet. În următoaea perioadă (18 – 27 martie) toții copii vor avea ocazia de a merge la un spectacol oferit de către liceenii Colegiului Tehnic Dimitrie Bolintineanu, la teatru pentru copiii, vor participa la un concurs de dans organizat la Palatul Copiilor, la o petrecere organizată în cinstea lor și la un meci de fotbal organizat în parteneriat cu FRF la Buftea.

Despre aceste activități, Georgeta Bucur, președinta asociației, a afirmat: „Anul acesta, Ziua Mondială a Persoanelor cu Sindrom Down are o temă mai largă denumită Prietenii mei, comunitatea mea. Având în vedere că tema este foarte permisivă, ne-am gândit să ne folosim de acest prilej pentru a facilita incluziunea socială și promovarea în comunitate a persoanelor cu Sindrom Down. Pentru a realiza acest lucru, vom avea acțiuni diverse: sportive, culturale, etc. alături de partenerii noștri: Asociația Hoffnung România, Asociația Sindrom DOWN București, Asociația Ateliere Protejate, Angels DownFriends, Asociația și Grupul Independent Mihaela Ghițulescu și, nu în ultimul rând, Fundația Mâna de Lucru.”

Dacă doriți să îi sprijiniți pe acești copiii, vă invităm să o faceți accesând website-ul asociației.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram