THE HOUSE OF BRUICHLADDICH

22 mai 2017

BRUICHLADDICH

THE CLASSIC LADDIE SCOTTISH BARLEY
UNPEATED SINGLE MALT SCOTCH WHISKY

Obținut printr-un procedeu de triplă distilare a orzului provenit 100% din Scoția, Bruchladdich este un whisky cu arome complexe, florale și fără urmă de aromă de turbă. În procesul de obținere se folosește încă o parte dintr-o mașinărie ce datează din epoca victoriana iar de-a lungul timpului, metodele tradiționale folosite de artizanii distileriei au rămas neschimbate.
Distilatele sunt maturate în Loch Indaal iar în procesul de obținere se folosește apa de izvor. Whisky-ul este îmbuteliat doar în Islay, locul de origine al distileriei.
Bruichladdich este dovada vie că împărțirea whisky-urilor după regiunile tradiționale din Scoția nu este întotdeauna relevantă. Nu vă gândiți că numirea unui whisky “Islay” nu are legătură cu gustul pentru că adevărul e mult mai complicat și mai interesant. Obținut pentru prima dată în 1881, când cărbunii erau disponibili ca și combustibil alternativ la turba locală, este probabil ca distileria Bruichladdich să fi fost inițial proiectată pentru a produce un whisky fără gust de turbă.
The Classic Laddie poartă stilul caracteristic Bruichladdich. Are un gust floral, elegant, sec, cu note dulcegi și arome specifice de pere și citrice, fără urmă de arome de turbă. Maturarea în depozitele de pe malul lacului Loch Indaal a perfecționat un single malt elegant ce aduce mai degrabă cu rezultatul unui artizanat modern. Este un whisky multi-vintage, stilul specific fiind rezultatul măiestriei artizanilor în alegerea butoaielor și maturarea distilatelor de diverse vârste. Distilatele sunt obținute din orz provenit 100% din Scoția.
Ambalajul turcoaz este inspirat din culoarea mării ce scaldă insula.
NOTE DE DEGUSTARE
CULOARE: galben aurie
AROMA: arome dulcegi de orz, note de mentă și flori sălbatice proaspăt tăiate, margarete și flori de cireș. Puritatea acestui whisky este remarcabilă. Pe măsură ce whisky-ul “respiră” în pahar, aromele saline se deconspiră amintindu-vă că acest whisky se maturează în apropierea mării. După aproximativ patru sau cinci minute și după adăugarea unei mici cantități de apă, apar în scenă aromele de fructe caramelizate, lămâie, miere și mandarine .
GUST: fin și revigorant cu note de stejar dulce și orz ce duc papilele gustative în extaz. Aromele de fructe apar ca bulele unei șampanii. Note de mere verzi, zahăr brun și arome dulcegi de malt vin în încheiere.
FINAL: memorabil, fresh ca briza mării, cu note dulcegi de ierburi scoțiene și citrice
Alc. Vol: 50%

PORT CHARLOTTE
SCOTTISH BARLEY
HEAVILY PEATED SINGLE MALT SCOTCH WHISKY

Port Charlotte este numele unui sat din apropierea distileriei Bruichladdich, unde a existat o distilerie până în 1925. Acest whisky cu gust puternic de turbă este un omagiu adus acestei distilerii pierdute. Orzul obținut în Scoția a fost afumat până la un grad de 40 ppm iar maturarea are loc în depozitele din satul Port Charlotte, tot ce a mai rămas din distileria originală.
Tăria aromelor de turbă și eleganța, complexitatea aromelor florale pentru care alambicurile distileriei Bruichladdich sunt renumite definesc creația Port Charlotte. Acesta a fost provocarea artizanilor când au creat whisky-ul Port Charlotte, single malt-ul cu gust afumat de 40PPM, un omagiu adus distileriei pierdute și mai ales măiestriei moștenite în arta whisky-urilor afumate.
Acest whisky este o dovadă a convingerii artizanilor distileriei Bruichladdich că ingredientele prime contează. Obținute din orz scoțian 100%, distilatele sunt maturate în Loch Side din Port Charlotte, înainte de a fi îmbuteliate la distilerie folosind apă de izvor.
Port Charlotte este obținut din butoaie alese manual de master distiller-ul Jim McEwan. Un single malt elegant cu o îmbinare a aromelor puternice de turbă cu arome florale specifice Bruichladdich. Textura este extraordinar de bogată iar gustul are o profunzime a aromelor și un caracter distinct. Senzația de căldură mocnită te trage într-un vârtej de arome specific whisky-urilor din Islay dar cu o finețe care te face să primești cu plăcere “furtuna”.
NOTE DE DEGUSTARE
CULOARE: aurie
AROMA: pregnantă de fum de turbă și miros specific, salin de furtună din Atlantic; sistemul olfactiv e în stare de alertă în anticiparea unor experiențe senzoriale majore. Un val de arome de briză sărată, lemn de stejar ars, piper negru, boia de ardei și frunze de tutun se remarcă. Urmează un al doilea val ce aduce note de vanilie, smochine, pere și malt proaspăt măcinat, caramele dulci și nuci proaspăt sparte. Aroma predominantă este de fum mocnit. Închide ochii și inhalează profund. Vei descoperi o minunăție aromatică.
GUST: valuri de arome ale celui mai dulce, fluid, cald și afumat whisky pe care l-ai experimentat vreodată îți inundă palatinul precum țărmul valurile oceanului Atlantic. Gustul este pregnant, concentrat și dulceag cu arome puternice ce explodează pe cerul gurii. Plin de profunzime și complexitate. Dulceața aromei de orz afumat contrastează cu prospețimea marină și bogăția aromelor de caramel și vanilie. Note de citrice și stejar ars se alătură. Odată ce papilele gustative se adaptează la experiență, te bucuri de plăcerea acestui whisky celtic.
FINALUL: prelung, puternic, memorabil
40PPM

OCTOMORE
SUPER HEAVILY PEATED SINGLE MALT SCOTCH WHISKY

Totul a început cu întrebarea “cum ar fi dacă”. Cum ar fi dacă s-ar produce primul whisky cvadruplu distilat de la 1600 încoace? Cum ar fi daca nu vârsta ar fi principalul criteriu după care se evaluează calitatea? Cum ar fi dacă am folosi butoaie de vin provenite de la marile chateau-uri?
Cum ar fi dacă am produce cel mai afumat whisky din lume?
Acestea au fost întrebările artizanilor distileriei Bruichladdich. După succesul înregistrat cu Port Charlotte, aceștia au acceptat provocarea de a crea cel mai afumat whisky din lume. Măiestria în arta malțificării nu este o știința exacta și rezultatul depinde de mai mulți factori cum ar fi umiditatea, tipul de turbă, timpul avut la dispoziție, temperatura. Toate acestea joaca un rol important în valoarea ppm finală.
Și nu e vorba de magie. Până la urmă oricine poate produce un whisky afumat. Obținerea celui mai afumat whisky cu o vârstă de 5 ani, cu un gust complex și bogat este un real triumf și o dovadă a măiestriei în arta whisky-ului.
Fiecare nouă ediție Octomore generează anticipare și interes. Cunoscătorii din întreaga lume au dezvoltat un cult pentru seria de whisky-uri cu cel mai mare grad de aroma și gust de turba, cel mai afumat whisky din lume, Octomore.
Fiecare nouă ediție ilustrează măiestria master distiller-ului. Fiecare whisky este produs în cantitate limitată și prezintă caracteristici unice în semn de celebrare a valențelor notelor aromatice. Este unic, nu poate fi reprodus.
Pentru Octomore 07.1, orzul obținut în Scoția a fost afumat până la un grad de 208ppm. Maturarea a avut loc pe o perioada de 5 ani și a fost îmbuteliat la 59,5% acl. Vol.
NOTE DE DEGUSTARE
CULOARE: auriu, nisipiu
AROMA: la început se dezvăluie note saline de briză marină, lămâie și tutun de pipă. Treptat, aroma de fum de turbă se ridică urmată de note de vanilie, mentă, caramel și migdale. Urmează arome de piersici și dulceață de pere. O simfonie, o încântare ce merită experimentată.
GUST: finețe, dulceață și fum, acestea sunt primele caracteristici evidențiate. O textură ca nici alta, ca de satin, însă iute se animă. Notele de stejar american sunt în ton perfect cu aromele de fum și fructe, coapte cu dibăcie în timpul distilării lente. Aromele de vanilie, miere și citrice se remarcă și sunt repede completate de note de briză marină, midii afumate, flori de toamnă și creme brulee.
FINALUL: pe măsură ce dulceață provenită din esența lemnului de stejar se diminuează, gustul salin apare în prim plan pentru ultima dată. Aroma de fum de turbă crește și depășește în final orice altceva.
Alc. vol 59.5%

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram