Smaraldul simbolul tineretii vesnice

29 mai 2015

Datorita culorii sale, de la un verde deschis pana la verde inchis, smaraldul este alegerea perfecta pentru a descrie renasterea naturii primavara, fiind considerat si piatra celor nascuti in luna mai. De asemenea este gema ce se ofera la aniversarea a 20 si respectiv 35 de ani de aniversare a casatoriei.
Anul acesta a fost aleasa de specialistii de la GIA (Institutul American de Gemologie) ca una din cele trei pietre care redau nuanta Lucite Green creata de cei de la Pantone, ca una din cele 4 culori complementare pentru culoarea anului 2015 (Marsala).

Atractia eterna a oamenilor pentru smarald poate fi rezumata in cele trei cuvinte scrise de Pliniu cel Batran la inceputul erei noastre: “Nothing greens greener” care dorea sa evidentieze dorinta de a detine suprematia pentru aceasta gema nu doar pe teritoriul Romei ci in intreaga lume antica si pe care le putem traduce prin “Nimic nu este mai verde ca Smaraldul” .
Cleopatra, regina vestita a Egiptului, era faimoasa pentru pasiunea ei pentru bijuteriile cu smarald provenind din minele care-i purtau numele, tot asa cum in zilele noastre actrita Liz Taylor a devenit celebra pentru placerea cu care purta si colectiona bijuteriile cu diamante.
S-au descoperit mumii ingropate cu coliere sau pandantive din smarald in jurul gatului, simboluri verzi ale tineretii vesnice.

Exista texte islamice ce descriu Gradina Paradisului ca fiind pavata cu smaralde. Mogulii indieni si in mod special Shah Jahan - al 5-lea imparat mogul al Indiei, cel care a poruncit construirea Taj Mahal-ului, iubeau smaraldele atat de mult incat au dat porunca sa se sculpteze texte sacre pe bucati de geme si le-au purtat drept talismane. Inca mai exista astfel de pietre sacre numite Smaraldele Mogulilor in muzee si colectii private.

Datorita culorii sale patrunzator de verde, smaraldul a fost considerat si gema primaverii, simbolizand dragostea si renasterea, cu influente asupra fertilitatii ca gema a zeitei romane Venus.
Exista si alte pietre de culoare verde: turmalina sau peridotul, dar smaraldul a fost totdeauna asociat cu cele mai luxuriante peisaje si cel mai puternic verde. Irlanda este numita Insula de Smarald, Seattle (SUA) este supranumit Orasul de Smarald iar cel mai sacru simbol religios al Thailandei este denumit Buddha de Smarald, cu toate ca este sculptat in jadeit.

Legendele ofera puteri nebanuite celui care foloseste acest faimos reprezentant al familiei berilului. Se spune ca cel ce tine un smarald sub limba poate vedea viitorul, poate dezvalui adevarul si este mereu protejat de blesteme si ganduri rele. In trecut se credea ca poate dezvalui adevaratele intentii din juramintele celor ce isi declarau iubirea (smaraldul din inelele de logodna isi pierdeau stralucirea daca alesele nu erau virgine) si ca poate vindeca holera si malaria.
Tot din legende antice aflam ca smaraldul este una din cele patru pietre pretioase ce au fost oferite de catre Dumnezeu regelui Solomon ce ii ofereau puteri depline asupra tuturor lucrurilor.

Smaraldul este frecvent imitat prin smaralde artificiale (din 1935 s-a reusit producerea smaraldului artificial numit Igmerald), turmalina verde, dioptaz sau varietati de granat sau sticla colorata.

Dorinta noastra este ca modelele Accent Bijuterii sa satisfaca cele mai rafinate si pretentioase gusturi.

Despre Comaccent

Datorita experienței de peste 23 de ani in domeniu, modelele „Accent Bijuterii” exceleaza nu doar prin design-ul deosebit ci și in privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual.
Modelele „Accent Bijuterii” se regasesc și in magazinul de la Piața Romana, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București.
In acest moment, pe langa vanzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru va ofera și servicii de reparații bijuterii. De luni pana vineri un bijutier profesionist va sta la dispozitie.
Comaccent va ofera posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale in funcție de comanda Dumneavoastra.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram