Shopping online fericit la ce sa fii atent atunci cand cumperi de pe internet

24 aprilie 2015

Tot mai multi romani descopera cat de multe avantaje poate aduce comertul electronic si cat de simplu este sa cumperi de pe internet. Indiferent ca este vorba despre produse sau servicii, a comanda online si chiar a plati online este usor si placut. Nu trebuie sa ne temem de shoppingul pe internet, dar nici nu trebuie sa cadem in extrema cealalta si sa tratam totul prea lejer: pentru cumparaturi online fericite, este nevoie doar de putina atentie, de informare si de minime cunostinte tehnice.

Poate cauti online haine ieftine, poate vrei sa iti cumperi un laptop sau un smartphone nou, poate ai auzit ca online poti gasi parfumuri mult mai ieftine decat in magazinele din mall. Poate ai nevoie sa comanzi o pereche noua de tenisi converse sau poate vrei anumite articole pe care le gasesti destul de greu in magazinele offline din orasul tau - o statie pentru DJ, miere de coriandru, palarie de cowboy, mandolina etc. Daca ceva exista, sigur exista pe internet, caci ai acces la toate magazinele din intreaga lume (cel putin teoretic, pentru ca in realitate nu toate livreaza in Romania).

Daca este prima data cand cumperi dintr-un magazin online, este bine sa fii atent la cateva aspecte. In primul rand, asigura-te ca este un magazin online operat de o companie - cauta datele de identificare, datele de contact, cat mai multe informatii pentru a cunoaste exact de la cine cumperi. Daca nu ai incredere deplina, nu plati cu cardul, ci solicita plata ramburs. Daca totusi platesti cu cardul, asigura-te ca este o conexiune securizata si ca plata se face printr-un procesator de incredere - PayU, MobilPay, LibraPay, PlatiOnline.ro, EuPlatesc etc.

Citeste cu atentie conditiile de cumparare si de returnare a produselor. Anumite produse este posibil sa nu poata fi returnate sau sa existe costuri de transport destul de mari pentru retur. Daca platesti pentru niste servicii (de exemplu servicii de transport cu avionul sau de cazare la hotel), este foarte posibil ca plata sa fie nerambursabila. Deci, din nou, citeste totul cu atentie, pentru a nu regreta ulterior.

Este indicat sa faci cumparaturi online (mai ales de produse) de la magazine din Romania, pentru a avea mai multa flexibilitate (inclusiv in comunicare) si pentru a te asigura ca esti protejat ca si consumator roman, in raport cu legea aplicabila companiilor din tara noastra. Pe internet, ca si in magazinele offline, exista si marfa care nu este originala (mai ales in categoriile de ceasuri si parfumuri), deci este bine sa cumperi de la magazine cunoscute. Poti cauta detalii despre magazin pe Google, lamurindu-te daca magazinul respectiv este unul cu istoric, cu prezenta notabila in e-commerce.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram