Sapte lucruri de stiut despre siguranta copiilor în scaunele auto

13 martie 2015
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

1. Scoicile sau scaunele auto din categoria de greutate 0-13 kg se instalează întotdeauna pe bancheta maşinii cu spatele la direcţia de mers. Restul de scaune auto pentru copii sunt plasate cu faţa la directia de mers.

2. Centurile de siguranţă trebuie să fie bine strânse pe corpul copilului, astfel încât sub centură să intre maximum un deget.

3. Este interzisă plasarea de pături, perne, geci, sub copil în scaunul auto. De asemenea, nu este recomandată plasarea copilului în scaunul auto îmbrăcat în haine pufoase, costume groase, geci de iarnă uşor de comprimat.

4. Atenţie la extinderea scaunului auto, în cazul scaunelor pentru un interval de greutate extins. Întotdeauna copilul trebuie să aibă capul între pernele tetierei .

5. Pentru scaunele auto fără centură proprie trebuie verificate zonele unde centura maşinii trebuie poziţionată, astfel încât copilul să nu fie pus în pericol.

6. Nu folosiţi scaune auto vechi primite de la prieteni, cunoştinţe sau achiziţionate after-market. Ele pot pune în pericol viaţa copiilor.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram