Nu esti fericit a? Consuma peste

23 iunie 2017

Iata 4 motive mai putin cunoscute pentru care ar trebui sa mananci peste:
1. Previne astmul
Nutritionistii americani au publicat un studiu in National Library of Medicine care demonstreaza ca pestele inclus in dieta copiilor poate sa previna aparitia astmului. Studiul releva ca riscul asmului in cazul celor mici este diminuat cu pana la 24% odata ce introduci in alimentatia acestora pesti precum: sardine, ton, macrou, hering sau chiar sprot.
2. Reduce afectiunile oftalmologice
Consumul regulat de peste poate sa reduca cu pana la 42% riscul de degenerescenta maculara. Aceasta afectiune oftalmologica este extrem de des intalnita la persoanele in varsta, afectandu-le abilitatea de a vedea la distanta sau aproape. Continutul ridicat de omega 3 din sardine sau hering protejeaza impotriva acestei afectiuni.
3. Contribuie la imunitate
O dieta bogata in peste este strans legata de reducerea riscului bolilor autoimune – a diabetului, de exemplu. Mai multe studii au aratat ca acizii grasi, omega 3 si celelalte minerale prezente in carnea sardinelor, a macroului sau a tonului pot ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor autoimune. Unii specialisti afirma chiar ca pestele din alimentatie reduce riscul de artita reumatica sau scleroza multipla.
4. Alunga depresia
Un lucru mai putin cunoscut despre consumul de peste la conserva a fost de curand confirmat de catre specialisti. Datorita aportului de omega 3, pestele este alimentul care ne poate salva de cea mai cunoscuta afectiune moderna: depresia. Realmente, o dieta bogata in hering, macrou, ton sau sardine ne poate face mai fericiti. Acizii grasi sunt benefici pentru buna functionare a creierului iar ultimele studii au confirmat ca pestele din alimentatia noastra saptamanala are inclusiv un efect anti-depresiv.
Asa ca nu mai sta pe ganduri. E timpul sa fii fericit/a, aşadar mananca peste. Acum poti sa primesti chiar o parere avizata a unui nutritionist. Incearca gama de conserve EVA - poti opta pentru pestele tau preferat fie ca il vrei in sos de tomate, in ulei, suc propriu sau chiar cu un stop de lamaie. Si, daca iti filmezi reteta si o trimiti nutritionistilor parteneri EVA, poti sa primesti parerea avizata a unui specialist.
Afla cum sa traiesti mai sanatos in doar cateva click-uri!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram