Interviu exclusiv cu Eugen Bobe Ulei Cardinal

15 martie 2017
Autor:
Silkweb

Magazinul online Ulei Cardinal activeaza profesionist pe domeniul producerii, in principal, a uleiurilor presate la rece Cardinal - uleiuri naturale, fara nici un adaos - si alte game de produse precum gama de fainuri din seminte, seminte crude si uleiuri cosmetice. Toate produsele Cardinal sunt 100% naturale si foarte eficiente.

In continuare, discutam cu Bobe Eugen, manager general al 2E PROD - compania producatoare a uleiurilor presate la rece Cardinal.

Brandul are o experienta de 21 ani in spate, in anul 1995 2E Prod fiind prima companie romaneasca care a fabricat si a promovat uleiurile presate la rece. De atunci, toate cercetarile si eforturile au fost concentrate pe obtinerea unor produse de o calitate superioara, prin metode cat mai naturale.

Buna ziua! Va multumim ca ati acceptat sa ne acordati acest interviu. Va rugam sa ne spuneti cateva cuvinte despre dumneavoastra.

Buna ziua. Numele meu este Bobe Eugen, sunt unul dintre fondatorii firmei 2E Prod, o firma care de 21 de ani produce uleiuri presate la rece cu marca inregistrata Cardinal. Firma noastra a conceput prima tehnologie de fabricare a acestor uleiuri naturale, in 1995 si de atunci am perfectionat continuu aceasta tehnologie, pentru a ridica la cele mai inalte standarde calitatea uleiurilor presate la rece Cardinal.

Cum s-a nascut ideea magazinului dumneavoastra si de ce ati ales acest domeniu?

La inceput, in 2008, site-ul nostru a fost doar un site de informare, creat pentru prezentarea firmei noastre, dar si pentru popularizarea domeniului nostru de activitate: producerea uleiurilor presate la rece naturale, despre care romanii nu stiau prea multe lucruri. Despre alimentatia naturala scriau atunci doar revista Formula As si alte cateva reviste print. Ideea magazinului nostru s-a nascut mai tarziu, prin 2010, intr-un moment in care noi aveam deja o retea de distributie in numeroase magazine naturiste din tara a produselor Cardinal (seminte si uleiuri presate la rece). Pentru operativitatea informarii si aprovizionarii clientilor nostri, multi dintre ei ne-au solicitat si acest magazin online, care ii ajuta sa isi plaseze comenzile cu mai multa usurinta.

Care sunt cele mai cautate si vandute produse din magazinul dumneavoastra online?

Cel mai vandut dintre produsele noastre este uleiul de floarea soarelui Cardinal, care este un ulei presat la rece extra virgin de foarte buna calitate si se foloseste pe scara larga in gastronomie, la toate preparatele, cu sau fara foc, in bucatariile romanilor ce au adoptat o alimentatie sanatoasa. Dintre uleiurile care se folosesc mai mult in salate, dar si in scop terapeutic, cele mai vandute sunt, in aceasta ordine: uleiul de dovleac, uleiul de catina, uleiul de in, uleiul din samburi de struguri, uleiul de nuca si uleiurl de mac. Pentru efectele benefice in domeniul cosmetic, cele mai cautate sunt uleiul de susan si cel de germeni de grau. Semintele si fainurile sunt produsele noastre secundare, care se vand in mod diferit, mai ales in anotimpurile reci, cand alimentatia e mai saraca in alimente vegetale.

Care sunt problemele intampinate cel mai des in cadrul afacerii dumneavoastra?

In general problemele noastre sunt legate de aprovizionarea materiei prime, pentru ca in permanenta trebuie sa urmarim sa gasim numai seminte de foarte buna calitate, pentru extractia uleiurilor noastre extra virgine. Chiar daca avem furnizori permanenti, cu care lucram de multi ani, sunt ani agricoli in care conditiile atmosferice nu sunt dintre cele mai bune si semintele sufera modificari in calitate si in continutul de nutrienti. Pentru mentinerea calitatii superioare a uleiurilor, in acesti ani, e nevoie de mai multi furnizori, pentru ca fiecare detine cantitati mici de seminte de foarte buna calitate, restul, din lotul mare, nu corespund standardelor noastre.

Care sunt cele mai eficiente strategii de promovare pe care le folositi?

Avand in vedere ca avem vanzari atat online cat si offline, eficienta strategiilor noastre de promovare deriva din felul cum reusim sa imbinam sistemele de promovare prin pliante, targuri, expozitii si publicatii media print cu promovarea online, prin Facebook, Google+ dar si prin AdWords, reviste online, bloguri, concursuri, etc.

Cum vedeti piata eCommerce din Romania?

O revolutie in comertul en gros, dar mai ales en detail, care nu tine cont de granite sau de distante. O piata intr-o schimbare si o ascensiune extraordinar de rapida, pe care chiar daca concurenta este acerba, se vinde bine. Conditia e ca sistemele de promovare online sa fie concepute si aplicate eficient.

Ce planuri de dezvoltare aveti pe viitor si cum vedeti evolutia magazinului dumneavoastra in 2017?

Activitatea noastra principala se desfasoara in domeniul productiei si vanzarea prin reteaua de distributie. Magazinul online este o activitate auxiliara indispensabila care trebuie condusa si eficientizata permanent prin strategii adecvate, de marketing si publicitate. De aceea evolutia viitoare a firmei ca un tot unitar se refera mai intai la o evolutie a productiei, prin lansarea de produse noi, dar si prin marirea capacitatii de productie, extinderea automatizarilor si informatizarii si apoi la o dezvoltare a sistemelor de marketing, atat a celor offline cat si a celor online.

Ce sfaturi aveti pentru antreprenorii care doresc sa investeasca intr-un magazin online pe nisa in care activati?

Un magazin online in domeniul produselor naturale este foarte bine primit de consumatorii acestor produse, cu conditia ca produsele sa respecte cu strictete standardele de calitate. De asemenea este important sa se asigure o comunicare foarte buna cu clientii, astfel incat sa li se ofere acestora exact produsele la care ei se asteapta, pentru a le putea folosi intr-o alimentatie naturala, cu rezultate bune pentru sanatatea lor. Pe langa investitia financiara o mare importanta are implicarea personala, care trebuie sa fie semnificativa si responsabila.

Va multumim pentru raspunsurile acordate!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram