Inelul de logodna reguli de purtare traditii si obiceiuri

28 martie 2017
Autor:
WEBDESK

Inelul de logodna este simbolul legaturii dintre cei doi parteneri, care si-au propus sa porneasca impreuna pe acelasi drum. Aceasta bijuterie este realizata din materiale pretioase, colorate sau nu, dar de mare impact.

Pe ce deget se poarta inelul de logodna?

Conform informatiilor regasite in rubrica inele de logodna de la Glamira, de cele mai multe ori, aceasta bijuterie se poarta pe degetul inelar. Aceasta traditiea a purtarii inelelor de logodna dateaza inca din Roma antica, unde se vehicula faptul ca acesta ar contine o vena care face legatura directa cu inima. In SUA, a inflorit obiceiul potrivit caruia, inelul se poarta pe mana stanga. Cu toate acestea, exista inca multe tari care au o traditie a mainii drepte. Nu conteaza neaparat ce alege fiecare purtatoare pentru ca unele dintre ele pun accent pe traditie, in timp ce altele pe actiuni practice.

Inelul de logodna poate fi purtat pe ambele maini?

Categoric. Nu este nimic in neregula cu purtarea inelului de logodna pe ambele maini. In aceasta situatie, sotia trebuie sa acorde o atentie deosebita felului in care combina inelul de logodna cu verigheta, care se poarta exlusiv la mana stanga, pe degetul inelar.

Purtarea inelului de logodna

Alegerea modului de purtare este exclusiv a mirilor. Ei pot urma linia semnificativa, dar se pot orienta si catre modelul individualist, care presupune purtarea inelelor pe degete separate, pe un colier sau alte metode alternative.

Alegerea inelului de logodna

Aceasta sarcina nu este un tocmai usoara pentru barbatul care se hotaraste sa isi ceara iubita de sotie. Pe langa faptul ca trebuie sa fie atent la buget si la aspect, astfel incat sa fie sigur ca iubita o sa fie incantata, trebuie sa mai urmareasca si o serie de aspecte aparent secundare, insa extrem de importante:

Dimensiune – cea mai simpla modalitate de a masura degetul iubitei este prin imprumutarea unui inel pe care aceasta obisnuieste sa il poarte in mod constant. Pentru ca surpriza sa fie una placuta, iar raspunsul unul favorabil, este important ca inelul de logodna sa fie ales cu cea mai mare grija si implicare din partea viitorului mire.

Cei 4 "C" – in cazul diamantelor, exista o serie de criterii care stabilesc valoarea. Intre acestea, se remarca cei patru C – carate, culoare, claritate si taiere (cut). Caratele se reflecta in greutatea diamantului, culoarea este de asemenea foarte importanta pentru ca ea poate dicta si transparenta produsului. Cele mai transparente (fara culoare) sunt mult mai scumpe decat celalalte.

Alegerea inelului de logodna nu este asadar una dintre cele mai complicate sarcini, pentru ca exista o serie de reguli stricte, care faciliteaza intreg procesul de achizitie.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram