Femeia moderna – adevar sau provocare?

27 martie 2017

Femeia zilelor noastre – un super-erou în fustă
Dacă acum 20 sau 30 de ani femeia de carieră era aproape un mit, astăzi este ceva mai mult decât natural. Mai există prejudecăţi, încă mai sunt oameni care cred că femeia ar trebui să îşi construiască viaţa în jurul statutului de mamă sau de soţie, dar societatea se pare că evoluează rapid şi mentalităţile depăşite sunt din ce în ce mai rar întâlnite.
Totuşi, când vine vorba despre super-eroul cotidian ar trebui să fim conştienţi că femeia îşi merită pe deplin acest titlu. De cele mai multe ori căsnicia sau familia nu contribuie la scăderea atribuţiunilor unei femei, ci din contră, acestea sunt doar plusuri care se adaugă la viaţă de zi cu zi. O femeie poate să fie şi soţie şi mama, însă rămâne în egală măsură implicată atât la job, cât şi în viaţă socială. De fapt, majoritatea femeilor tind exact spre acest lucru: spre reţeta de succes prin care pot să facă totul bine.
O carieră de succes presupune mult devotament şi multă perseverenţă. Nu este uşor să ajungi în vârful piramidei şi să-ţi păstrezi poziţia. Chiar şi sondajele sau studiile recent realizate arată că majoritatea persoanelor au aşteptări mai mari atunci când lucrează sub coordonarea unei femei. Începând de la potenţialul ei şi terminând cu aspectul ei fizic, o femeie puternică este mereu în lumina reflectoarelor.
Am făcut un sondaj de opinie printre cele mai apreciate femei de carieră şi de familie totodată (din ţara noastră, evident) şi le-am întrebat care sunt secretele lor. Cum reuşeşte o femeie să aibă un mod de viaţă dinamic şi să aibă rezultate bune pe toate planurile. Apoi le-am întrebat care este secretul frumuseţii lor. Se pare că succesul nu este atât de copleşitor. Fericirea aduce cu sine şi mai multă fericire. “Nu mi-a trecut niciodată prin cap să renunţ să mai fiu ceea ce sunt” – ne spune CEO-ul unei importante companii de asigurări de pe piaţa autohtonă. “Ştiu că oamenii mă privesc mai întâi ca pe o femeie frumoasă şi ulterior îmi citesc cartea de vizită” – ne spune o altă doamnă care lucrează în marketing şi comunicare.
Totuşi, ce ni s-a părut extrem de interesant este că aproape toate răspunsurile primite s-au referit şi la “ambalaj”. O vorbă veche ne spune că haina îl face pe om şi – surprinzător - la fel ne-au spus şi doamnele care au participat la sondaj. “Fie că sunt într-o întâlnire importantă, fie că îmi duc copilul la şcoală, încerc să nu mă dezic de la o ţinută impecabilă”. Aparent fiecare detaliu contează atunci când vrei să fii o femeie puternică. De la dresurile care nu au voie să cedeze sub nicio formă şi până la mersul pe tocuri care trebuie să fie unul elegant şi fără cusur.
Mai mult, doamnele intervievate ne-au spus că au avut de câştigat de câte ori au ales o ţinută cât mai feminină. “Ştiu că vestimentaţia este doar o completare a personalităţii mele însă mă simt mai frumoasă când sunt în fustă.” – ne-a marturistit o vedetă locală.
Aşadar, doamnelor, chiar şi în cele mai ploioase zile o pereche de pantofi cu toc, nişte dresuri de calitate precum Diamond Classic şi un taior vă pot ajuta să salvaţi lumea. Costumul de wonder woman trece neobservat, însă picioarele frumoase, niciodată.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram