De ce sa alegem o frizerie canina profesionala?

18 aprilie 2017
Autor:
SC Data Evolution SRL

La fel ca oamenii, cainii au nevoie de ingrijire periodica a blanii si pielii. Cu siguranta nu ne-am simti ok daca am neglija spalatul, taiatul unghiilor si ingrijirea parului si ar trebui sa ne punem un pic in locul prietenilor nostri patrupezi. In calitate de stapani suntem obligati sa le oferim ingrijire profesionala periodica asigurata de o frizerie canina, cu toate ca sunt lucruri pe care le putem face si acasa (spalatul si periatul zilnic). Rasele de caini cu parul scurt au nevoie, in general, de spalat, curatat urechi si taiatul unghiilor in timp ce rasele de caini cu parul lung au (obligatoriu) nevoie de un groomer profesional deoarece blanita se va incalci odata cu trecerea timpului.

Din cauza activitatilor de zi cu zi, stapanii de caini nu au timp sa isi dezvolte abilitatile necesare pentru tunsul cainelui si nici nu vor avea rezultatele pe care un salon canin le-ar putea oferi. Multe rase de caini au nevoie de un tuns specific, iar blanita lor poate fi greu de manuit. Alti caini pot fi extrem de agitati si foarte greu de stapanit in timpul tunsului. Expertii in cosmetica canina sunt antrenati pentru asa ceva si vor stii din prima ce tip de tunsoare se potriveste in functie de rasa si tipul blanitei.

Cum putem gasi groomerul ideal pentru cainele nostru? Cea mai usoara cale este contactarea prietenilor sau familiei deoarece este probabil ca ei sa poata recomanda pe cineva. O alta cale este investigarea pe internet: cautare pe Google pentru pareri, site-uri de socializare sau chiar vizitarea paginilor web ale unor frizerii canine din zona.

Inainte de vizita la salonul de tuns caini, este indicat ca prietenul blanos sa aiba toate vaccinurile la zi, sa fie deparazitat atat intern cat si extern. Este indicat ca groomerul sa fie pus la punct cu orice conditie mai speciala a cainelui (de exemplu: boli, agresivitate, sensibilitate la anumite zgomote, mirosuri sau ingrediente din sampon/balsam/parfum).

Salonul AlphaPet dispune de personal competent, experimentat, iubitor cu animalele si extrem de rabdator chiar si cu cei mai incapatanati patrupezi. Toti clientii vor fi primiti intr-o atmosfera primitoare si deloc stresanta pentru catel.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram