Cum sa i faci pe altii sa creada ca esti maestru in bucatarie

28 iulie 2017

Iata cateva retete care iti vor demonstra cat de iscusita esti in bucatarie, desi niciodata nu ai fi gandit acest lucru despre tine. Cu siguranta, dupa ce vor fi gustate de iubitul/sotul si prietenii tai, acestia vor fi impresionati de “cheful” care se ascundea in tine.
Pentru ca este vara, o sa mizam pe retete care au la baza pestele:
La inceput sa servesti bruschete cu rosii, ton si peste. Pentru prepararea lor ai nevoie de paine, doua conserve Eva ton in suc propriu, doua roşii taiete cubulete, zece masline verzi (fara samburi), putin ulei de masline, oregano si usturoi. Painea se taie felii şi se pune la prajit in cuptor, iar apoi se freaca bine cu usturoi. Tonul, bine scurs, se pune intr-un bol. Adaugi peste el rosiile, maslinele, putin ulei de masline. Peste fiecare felie de paine pui o lingura din compozitia de ton, iar deasupra presari oregano. Te asiguram ca dupa acest preparat simplu, dar gustor, invitatii te privesc deja cu alti ochi.
Apoi, recomandam sa continui seara cu file de macrou Eva in ulei vegetal (cate o conserva pentru fiecare invitat), alaturi de frigarui din legume preparate pe gratar: ciuperci, ardei rosii, vinete, dovlecei si rosii. Pe un bat special pentru frigarui (se gasesc in orice supermarket) pui o ciupercuta, o bucata de ardei, o felie de vanata, una de dovlecei si una de rosii si tot asa pana se acopera tot betisorul (evident dupa ce legumele au fost lasate pe gratar, pentru 5 minute, pe fiecare parte). Pe o farfurie se aseaza continutul dintr-o conserva de file de macrou Eva in ulei vegetal, iar alaturi cate doua frigarui cu legume legume. Invitatii tai se vor linge pe degete.
Continua seara cu o salata de fructe. Ai nevoie de cativa pepeni galbeni, foarte micuti. Ii tai pe jumatate. Din fiecare jumatate scoti miezul (cu grija). In aceste jumatati de pepene adaugi cubulete de pere, de mere, de pepene galben si rosu, dar si de ananas. Iar apoi pui, pentru efect, putina frisca. Mmmm….

La aceste preparate servesti vin alb, se potriveste de minune la peste, si limonada de lamaie cu menta. Pentru limonada ai nevoie de sapte lamai, doi litri de apa, frunze de menta si gheata pisata. Stoarce sase lamai intr-o carafa mare. Adauga doi litri de apa, gheata pisata si frunze de menta.
Mai ai nevoie de un singur ingredient ca sa-i dai pe spate pe invitati: multa buna-dispozitie. Cu siguranta, la finalul serii, vei obtine nota 10!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram