Cum sa pregatesti catelul inainte de vizita la o frizerie canina

5 iunie 2017
Autor:
SC Data Evolution SRL

Inainte de a vizita un salon de frizerie canina este recomandat sa pui in aplicare o rutina care poate ajuta atat catelul cat si groomerul. Lasi catelul in seama specialistului in tuns caini. Foarte bine! Puiul tau va fi rasfatat, iar la sfarsit va arata ca in pozele din reviste, dar te-ai gandit vreodata ca ai putea contribui la usurarea intregului proces de cosmetica canina? Urmatoarele sfaturi vor ajuta si la imbunatatirea starii fizice si emotionale a cainelui tau , dar vor face si treaba groomerului mai usoara:

  • Una din cele mai dificile treburi de facut pentru un groomer este taierea unghiilor. Obisnuieste-ti catelul inca de la inceput cu atingerea pernutelor, astfel te vei asigura ca puiul tau va suporta aceasta atingere si in timpul vizitei la salon.
  • Asigura-te ca incepi vizita la un salon de frizerie canina destul de devreme. Puiutii se vor adapta mult mai usor, pe cand adultii pot fi traumatizati atunci cand sunt adusi pentru prima data la tuns.
  • Perie blanita in mod regulat! Incearca sa compari blana cainelui cu parul tau, Asa cum tu ai grija sa piepteni parul zi de zi si cainele tau are nevoie de aceeasi rutina pentru a preveni aparitia caltilor.
  • Verifica labutele si urechile! Tine minte ca resuturile si mizeria isi pot face loc si poate fi inconfortabil pentru catelul tau.
  • Viziteaza in mod regulat un salon canin! Periatul zilnic nu este indeajuns pentru ingrijirea cainelui, iar daca vrei cu adevarat o blana sanatoasa pentru puiul tau trebuie sa vizitezi salonul de frizerie canina in mod regulat.
  • Fii calm! Atunci cand iti lasi catelul la salon este bine ca starea ta emotionala sa fie una linistita, deoarece poti transmite orice starea de anxietatea ai avea. De asemenea, nu este recomandat sa intri daca puiul tau nu este gata. Daca o faci, cainele va fi agitat si va ingreuna munca groomerului.
  • Fii specific! Daca ai anumite doleante cu privire la frizura cainelui incearca sa aduci o fotografie sau sa explici cat mai clar cum ai dori sa arate cainele tau la final. Groomerul iti va spune daca acest lucru este posibil.
  • Asculta de specialistul in frizerie canina! Unii stapani au tendinta de a uita faptul ca groomerul este special antrenat si instruit pentru asa ceva. El stie exact ce frizura se potriveste fiecarei rase, iar sfaturile venite de la specialist sunt extrem de importante si ar trebui sa se tina cont de ele. Chiar daca nu esti de acord in totalitate cu ce sugereaza groomerul tau, macar ia in considerare sfaturile lui.
  • Nu iti fie frica sa faci baie catelului tau! Unii stapani sunt ingrijorati de faptul ca pielea cainelui s-ar putea usca prea mult din cauza bailor dese, dar acest lucru nu este valabil daca folositi samponul potrivit tipului de blanita.
  • Evita incalcirea! Groomerul va vrea sa stie cat de incalcita este blana cainelui tau. O blana incalcita este incomoda pentru caini si poate fi destul de dificil de indepartat. In cele mai multe cazuri singura solutie este folosirea masinii de tuns. Nu incercati sa descalciti blana cainelui acasa!
Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram