Atentie Urmatorul articol contine ingrediente cu un puternic impact asupra papilelor gustative

23 august 2017

Am ales reteta de file de curcan umplut cu branza roquefort din mai multe motive. In primul rand pentru gustul inconfundabil al mucegaiului nobil caracteristic branzei. Apoi pentru ca se stie deja cat de gustoasa este carnea de curcan si, in acelasi timp, sanatoasa. Si nu in ultimul rand pentru ca tu sa te convingi cat de usor poti prepara acasa o reteta demna de un restaurant de 4 stele. Meriti un rasfat culinar chiar si atunci cand ti-e mai confortabil sa te bucuri acasa decat la patru ace, intr-o locatie luxoasa. Si, pana la urma, e bine sa ai un as in maneca atunci cand vrei sa-ti dai pe spate musafirii mai pretentiosi.
File de curcan umplute cu branza roquefort si nuci
Sa o luam cu inceputul. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 fileuri subtiri din carne de curcan, 1 lingura de Vegeta Gust de Gaina, piper negru, dupa gust, 50 g nuci, 70 g branza roquefort, 2 linguri de patrunjel, tocat fin, 1 lingura de smantana si 3 linguri de ulei. Iar pentru sos, asigura-te ca ai la indemana si o lingura cu vin alb sec, o lingurita cu suc de lamaie si 100 ml de apa.
Odata ce ai ingredientele mai sus mentionate, treaba merge ca pe roate. Mai intai bati bine fileurile de curcan, le usuci si le presari cu Vegeta gust de Gaina. Nucile macinate se amesteca cu branza roquefort si cu patrunjelul pana formeaza o pasta. Odata ce e gata pasta, umple cu atentie fiecare file de curcan si impacheteaza-i marginile. La final prinde-le cu scobitori pentru a nu se desface cat timp le sotezi. Soteaza fiecare file de curcan in parte intr-o tigaie cu ulei incins si, dupa ce se prajesc pe toate partile, aseaza-le cu grija pe o farfurie.
Pentru sos nu trebuie decat sa amesteci vinul cu apa si sosul de lamaie si sa lasi totul la foc mic pana devine un amestec omogen, usor mai gros.
Voila, masa este gata! Iti recomandam sa faci plating-ul cu sos fierbinte turnat peste fileurile bine facute si, de ce nu, chiar sa acompaniezi totul cu un pahar cu vin alb, sec. Se admite chiar si linsul degetelor, la final.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram