La ce poate fi folosit uleiul de argan

10 martie 2015
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

Tot mai frecvent ultimul timp femeile au început să apeleze la produsele cosmetice bio în defavoarea celor pline cu compuşi chimici atât de mult promovate.

Ţinând cont de faptul că produsele cosmetice cu compuşi naturali au un termen de valabilitate mai mic şi respectiv un preţ de raft uneori mai mărit, ca o soluţie de substituire sunt uleiurile naturale. Printre uleiurile cu cele mai bune efecte pentru frumuseţea noastră se numără şi renumitul ulei de argan. A devenit destul de popular în rîndul femeilor în ultimii ani, cu toate că despre utilizarea acestuia se cunoaşte încă din sec. VII d.H.

Uleiul de argan era produs de femeile berbere şi se folosea atât în scopuri cosmetice cât şi în alimentaţie. Pentru producerea 1-2 litri de ulei sunt necesare aproximativ 100 kg de seminţe de argan, ceea ce îl face să fie cel mai rar ulei din lume. Mai multe informatii despre utilizarile uleiului de argan puteti gasi si pe blogul paginadeonline.ro .

Fiind bogat în acizi graşi şi vitamine, în special Vitamina A şi E, uleiul de argan poate fi folosit în multe situaţii, printre cele mai des întîlnite sunt următoarele:pentru hidratarea sporită a pielii şi a părului, protejarea ei de la iritarea şi pierderea umidităţii, prevenirea ridurilor; îngrijirea pielei sensibile şi a pielii din jurul ochilor; pentru reducerea durerilor musculare în cazul artritelor şi reumatismului; previne apariţia vergeturilor la femeile gravide, şi la persoanele care au suferit schimbări semnificative în greutate, pentru vindecarea eczemelor si psoriazisului, stimulează regenerarea celulelor pielii, pentru hrănirea unghiilor cu vitamine.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram