VPK Packaging obtine 15 economii cu software ORTEC

29 februarie 2016

In urma cu patru luni, producatorul de carton ondulat VPK Packaging a inceput sa lucreze cu solutia software ORTEC Load Building. Compania a inregistrat deja o reducere a costurilor de 10-15%.
Acest nou sistem a optimizat activitatea de incarcare pentru 30-40 de camioane/ zi, care livreaza 700 de comenzi/ luna in Romania si Ungaria.

Dl Calin Gherle, Manager Logistica VPK, a declarat: “cartonul ondulat nu este un produs foarte scump, asadar este foarte important pentru noi sa cream valoare adaugata prin livrarea mai multor produse la un pret pe bucata mai mic. Procesele noastre operationale au fost imbunatatite prin folosirea solutiei ORTEC Load Building.”
Pentru a ramane competitiva, compania urmareste, de asemenea, sa obtina o crestere de 15% in volumul incarcarilor, utilizarea vehiculelor si timpul economisit, prin optimizarea actiunilor de planificare.

Cum functioneaza
Inainte de aceasta modernizare tehnologica, intreaga planificare a fost realizata manual, lasand loc pentru erori umane si utilizarea ineficienta a spatiului disponibil in camion.

Acum, fiecare comanda inregistrata de VPK in sistemul SAP este transferata automat in ORTEC Load Building.
Soft-ul Load Building calculeaza cat spatiu este ocupat in fiecare camion si ofera echipei de planificare un design mai bun al paletizarii si incarcarii sub forma unor propuneri grafice 3D, interactive, pregatite pentru luarea unei decizii.
Dupa ce are loc optimizarea incarcarii, comenzile sunt cumulate pentru o zi, cu 4 zile inainte de expediere.

Rezultate
“Exista o scadere semnificativa in timpul de planificare si o reducere a costurilor de 10-15% per produs finit. Mai mult, angajatii considera software-ul ORTEC usor de folosit, asadar, productivitatea este in crestere”, a adaugat dl Gherle.

Atentie pentru sanatatea mediului
VPK Packaging ofera un exemplu demn de urmat in ceea ce priveste responsabilitatea de mediu: foloseste hartie 90% reciclata si 10% fibra virgina pentru a realiza cartonul ondulat.
Actualul sistem de optimizare este in concordanta cu politica VPK de protectie a mediului: prin faptul ca nu iroseste spatiul si incarca mai multe produse in fiecare camion, sunt utilizate mai putine camioane pentru acelasi numar de comenzi, iar compania reduce emisiile de carbon.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram