Un loc de munca un nou început

25 februarie 2015

București, 20 februarie 2015 – Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital, împreună cu partenerii săi, Fundația EMMA şi Profi Elements SRL, va anunţa lansarea proiectului „Facilitarea accesului pe piata muncii a persoanelor de etnie roma din regiunea Bucuresti-Ilfov prin integrarea acestora in structuri ale economiei sociale” - POSDRU/173/6.1/G/149011 în cadrul unei conferințe de presă ce va avea loc în data de 24 februarie 2015, în Str. Mendeleev, nr. 7-15, Sector 1, Bucureşti, începând cu ora 11.00.

Prin intermediul proiectului „Facilitarea accesului pe piata muncii a persoanelor de etnie roma din regiunea Bucuresti-Ilfov prin integrarea acestora in structuri ale economiei sociale – POSDRU/173/6.1/G/149011, Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital şi partenerii săi îşi propun creșterea adaptabilității pe piața muncii a persoanelor de etnie romă și dezvoltarea unor activităţi şi servicii generatoare de profit, pentru a ajuta persoanele excluse social să se integreze pe piaţa muncii, în structurile economiei sociale sau chiar în economia formală. Astfel, în cadrul proiectului, 40 de persoane de etnie romă vor beneficia de sesiuni de formare profesională în domeniul service auto. Dintre participanţi, 15 vor fi angajaţi în structuri ale economiei sociale și 25 vor beneficia de consiliere și orientare profesională.

Proiectul va genera un efect pozitiv pe termen lung prin dezvoltarea programelor specifice de integrare a grupurilor vulnerabile, precum și crearea de parteneriate care să ofere noi oportunități de ocupare a grupurilor vulnerabile și înființarea de noi întreprinderi sociale care, și după finalizarea proiectului, vor promova facilitarea accesului grupurilor defavorizate la activități menite să le asigure o mai bună integrare socială.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Durata de implementare a acestuia este de 12 luni, iar valoarea totală eligibilă a contractului este de 2,174,510.00 lei.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram