Start up ul romanesc VisionBot a castigat premiul Cisco Technopreneurship Award in cadrul competitiei europene de antreprenoriat de la Lisabona

6 iulie 2015

VisionBot este un robot de tip pick and place care poate ajuta milioane de ingineri, inventatori, profesionisti din domeniul tehnologie, studenti si antreprenori sa produca gadget-uri si echipamente electronice la ei acasa.

Fondatorul VisionBot a realizat robotul pornind de la realitatea ca multe inventii si device-uri electronice raman la stadiul de prototip si dispar pentru ca autorii lor nu isi permit sa cumpere echipamente costisitoare care sa le sustina productia. Echipa este formata din Ionut Budisteanu si Ane Mari Androniceanu, studenti la Universitatea din Bucuresti, respectiv Academia de Studii Economice, Bucuresti.

”Sunt foarte fericit ca am castigat premiul Cisco Technopreneurship, pentru ca acum avem oportunitatea de a invata mai mult. Folosind cunostintele si instrumentele Cisco, putem dezvolta mai departe robotul VisionBot si compania”, a spus Ionut Budisteanu, fondatorul VisionBot.

In perioada 1-4 iulie, peste 90 de studenti au intrat in competitia JA European Enterprise Challenge 2015 cu start-up-urile lor, dupa ce au participat la programul de educatie antreprenoriala JA Start-Up si s-au calificat la nivel national.

In ultimii 12 ani, peste 115.000 de studenti din Europa au urmat programul Start Up, o initiativa a JA Europa care implica anual peste 14.000 de tineri de la 300 de facultati, oferindu-le oportunitatea sa experimenteze infiintarea si dezvoltarea unui business.

Premiul Cisco Technopreneurship aduce recunoastere studentilor care folosesc tehnologia in mod creativ si inovator, demonstrand ca start-up-urile lor sunt sustenabile, viabile si au potential de dezvoltare. Echipa castigatoare este invitata sa viziteze incubatorul de start-up-uri Cisco din Viena, Austria, care sustine antreprenori aflati la inceput de drum sa isi dezvolte ideile de business. Cisco doreste sa inspire tinerii talentati din Europa si sa le ofere o mai buna intelegere a ecosistemului digital antreprenorial, precum si instrumentele cheie cu care sa isi dezvolte cu succes proiectele.

”Conectarea oamenilor, a proceselor, a datelor in retea transforma business-uri, operatiuni si cariere. Acesta este <>.” Scopul nostru este sa incurajam tinerele talente europene sa profite de oportunitatile create de aceasta revolutie digitala”, a spus Piotr Pluta, Senior manager Cisco Corporate Affairs EMEAR.

Parteneriatul dintre Cisco si JA Europe are ca obiectiv dezvoltarea antreprenoriatului in sectoarele aflata in plina crestere, sprijinind tinerii sa creeze companii si locuri de munca in pietele viitorului.

”Programul Start Up propulseaza studentii mai departe, ajutandu-i sa-si consolideze increderea in ei si abilitatile de business, dandu-le posibilitatea sa-si transpuna ideile in realitate. Cu sprijinul partenerilor nostri si al voluntarilor din business, reusim sa conectam universitatile si ecosistemele antreprenoriale, reducand in mod eficient decalajul dintre abilitatile tinerilor si cerintele de pe piata muncii, decalaj resimtit adesea de tinerii europeni”, a spus Caroline Jenner, CEO JA Europe.

####

Despre JA Europe
JA Europa este cel mai mare furnizor de programe de educatie antreprenoriala din Europa, implicand in 2014 peste 3,2 milioane de tineri din 39 de tari. Organizatia a fost fondata in 2001, prin fuziunea dintre Young Enterprise Europe si Junior Achievement International Europe. JA lucreaza impreuna cu sectorul educational si cu cel de business pentru a furniza tinerilor din scoli, licee si universitati experiente care-i ajuta sa-si insuseasca abilitatile si competentele de care au nevoie pentru a reusi intr-o economie globala. Activitatile JA sunt sustinute ca exemple de bune practici de catre Comisia Europeana. JA Europe este centru regional operational pentru JA Worldwide®.

Despre Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial in IT, care ajuta companiile sa profite de oportunitatile viitorului, demonstrand ca se pot intampla uimitoare atunci cand se creeaza conexiuni. Ca lider mondial in networking, Cisco si-a luat angajamentul de a ajuta oamenii sa dezvolte tehnologii si abilitatile de care au nevoie pentru a reusi in contextul fortei de munca de maine.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram