Softistii romani cuceresc din nou medalia de AUR la World Summit Awards cea mai importanta competitie mondiala a profesionistilor IT

21 martie 2017

Polarizand atentia elitei mondiale a profesionistilor IT, World Summit Awards (WSA), cea mai prestigioasa competitie de IT, desfasurata sub egida ONU, a atras si anul acesta aplicatii din 178 de state membre ale ONU dintre care in finala au ajuns peste 450.

SIVECO Romania a reprezentat tara noastra cu aplicatia „Kazakhstan, land of the great steppe” („Kazahstan, tara marii stepe”) si a obtinut marele premiu la categoria Cultura & Turism.

Castigatorii WSA au fost selectati de catre un juriu format din experti internationali in domeniul TIC, in doua runde de evaluare, fiecare stat membru ONU fiind eligibil pentru a desemna un singur produs pentru fiecare categorie la World Summit Awards.

Acesta este cel de-al treilea titlu mondial WSA obtinut de SIVECO - dupa cele castigate in 2005 ("Cel mai bun continut educational interactiv din lume”) si in 2013 (pentru proiectul "Scoli speciale Portal - CES (Continut educational multimedia interactiv pentru copii cu nevoi educationale speciale)”).

Prin performanta din acest an, SIVECO reuseste un veritabil record la nivel mondial, deoarece nicio alta companie nu a mai primit vreodata atat de multe titluri WSA.

„Suntem extrem de onorati si foarte mandri de aceasta realizare! Nu este doar victoria SIVECO, este si victoria Romaniei si suntem bucurosi ca am reusit sa punem steagul Romaniei pe un podium atat de select. Am castigat trei premii World Summit pana in prezent, cu trei proiecte, in trei categorii diferite. WSA este cea mai de pret distinctie care poate fi acordata unui proiect IT la nivel mondial. Recunoasterea calitatii de lideri in inovatie digitala, intr-o competitie globala sub egida ONU, de atat de multe ori, demonstreaza ca avem un impact pozitiv asupra societatii, respectandu-ne misiunea de a aduce progres acolo unde ne implicam cu talentul, competentele si resursele noastre. Proiectul cu care SIVECO Romania a reusit sa se impuna in acest an revolutioneaza modul in care utilizatorul interactioneaza cu un material de promovare al unei tari. Practic, prin aceasta veritabila enciclopedie digitala fluida, transformam prezentarea de informatie intr-o experienta a cunoasterii”, declara Florin Ilia, Presedinte si Director General al SIVECO Romania.

Proiectul softistilor romani consta intr-o abordare cu totul noua a mijloacelor traditionale de prezentare.
In premiera, cu ajutorul unei impresionante varietati de resurse multimedia, reunite intr-o singura aplicatie, putem explora societatea si cultura celei de a noua tari ca marime din lume, Kazahstan: galerii de imagini, filme time-lapse, Panorama / 360º, tururi virtuale, obiecte 3D, harti digitale si grafice cu informatii.
Aplicatia este distribuita oficial de corpul diplomatic al Republicii Kazahstan catre cei care doresc sa cunoasca tara, luand locul clasicelor brosuri tiparite.

„Inovatia pe care o aduce proiectul nostru consta in faptul ca toate informatiile cu privire la o tara pot fi gasite acum pe o singura aplicatie, disponibila pentru toate tipurile de dispozitive mobile. Iar informatiile se suprapun si se dezvaluie in functie de interesul utilizatorului, cu scopul de a-i oferi acestuia un context cat mai larg. Premiul WSA confirma ca am realizat un instrument care transforma informatia in cunoastere. Framework-ul aplicatiei se potriveste oricarui alt subiect similar, de la un profil de tara la prezentarea unui muzeu, si poate fi considerat punct de plecare pentru o noua generatie de aplicatii mobile”, spune Bogdan Gornea, coordonatorul tehnic al echipei care a dezvoltat aplicatia castigatoare.

In cadrul acestui proiect, specialistii SIVECO au colaborat cu o echipa internationala formata din scriitori, jurnalisti, fotografi, cameramani, graficieni, designeri si programatori kazahi si de alte nationalitati.
Au fost implicate 80 de persoane si 33 de organizatii publice si private, care au lucrat intens timp de un an si jumatate la acest produs.

Enciclopedia digitala interactiva realizata de SIVECO Romania si premiata in cadrul World Summit Awards este disponibila pe AppStore si Google Play Market, dar si online.

Despre World Summit Awards
Premiul World Summit este o initiativa globala in cadrul Summit-ului Mondial al Natiunilor Unite privind Societatea Informationala (WSIS). WSA este singurul eveniment TIC la nivel mondial, care ajunge la comunitatea digitala si mobila in peste 178 de tari. WSA demonstreaza ca informatizarea si continutul digital au impact pozitiv asupra societatii si se axeaza pe continut creat local, dar cu relevanta la nivel mondial.

Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Organizatie reconstruita pe model european, cu centre de competenta unice si specialisti competitivi la nivel international, SIVECO Romania este singura firma romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Comisiei Europene.

Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice. In ultimii ani, portofoliul de produse si servicii al companiei a fost completat cu noi solutii inovative, adaptate actualului model de business al organizatiei, vizand extinderea catre noi piete si categorii de beneficiari.

De-a lungul celor 25 de ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 200 de premii interne si internationale.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram