Sfaturi in managementul Patch cord urilor de fibra optica

20 martie 2016

Exista unele lucruri care pot afecta performanta si mentenanta patch cord-urilir de fibra optica. Iata cateva sfaturi ce pot ajuta la cresterea performantelor patch cordu-urilor, precum si fiabilitatea si flexibilitatea managementului cablurilor patch.

1. Fiti atent la raza de indoire a patch cord-ului. In general, pentru cablurile de 1.6 mm si 3 mm, raza minima de indoire ar trebui sa fie 3.5cm, iar raza minima a cablurilor patch MPO trebuie sa fie de zece ori mai mare decat diametrul cablului.

2. Nu trageti si nu puneti presiune asupra patch cord-urilor. In timpul procesului de conectare a patch-urilor, aplicarea unei forte prea mare poate duce la deteriorarea cablurilor si a conectorilor acestora. Prin urmare, performanta patch cordurilor se va diminua. Daca simtiti ca trebuie sa trageti prea tare in cablu, cel mai probabil ceva nu este in regula.

3. In cazul in care cablul are lungimea potrivita, il puteti refolosi. In aceasta situatie, scoateti cablul complet si rulati-l din nou. Astfel va asigurati ca nu exista complicatii, rasuciri pe suprafata lui. Pentru eficienta, este indicat sa gasiti cea mai buna cale intre porturile ce urmeaza a fi interconectate. Evitati sa introduceti cablurile prin zone deja congestionate.

4. Gruparea si legarea patch cordurilor ofera panoului un aspect ingrijit si elegant, insa legarea nu trebuie sa fie prea stransa pentru ca exista riscul de blocare. Nu strangeti cablurile prea tare. Ar trebui ca fiecare sa se poata roti liber.

5. Este necesara etichetarea. Etichetarea este cea mai importanta responsabilitate a unui administrator de sistem. Este esentiala in orice punct de administrare dintr-o infrastructura de cablare, inclusiv in path panel-uril. Acestea ajuta la identificarea conexiunilor existenta si ofera tehnicienilor informatii utile in ceea ce priveste capatul patch-urilor.

6. Verificati patch cordurile. Acestea nu ar trebui sa aiba deteriorari fizice sau semne de presiune, indoire sau deteriorare a conectorilor.

In consecinta, o buna organizare a patch cord-urilor, poate creste fiabilitatea si flexibilitatea retelei. Poate reduce costurile de exploatare si de intretinere a retelei. Asigura o protectie buna, accesibilitate usoara. Cand cele 6 lucruri mentionate mai sus sunt respectate, deja putem spune ca succesul unei retele este pe jumatate asigurat.

http://www.pro-networking.ro/ va ofera diverse tipuri de patch cord-uri de fibra optica, inclusiv variante single-mode, multimode, multi-core, precum si cabluri pigtails si alte cabluri patch speciale. Majoritatea cablurilor au conectori SC, ST, FC, LC, MU, MTRJ. Pentru orice alt tip de patch cord va rugam sa ne contactati.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram