Instalarea fibrei optice prin suflare

20 martie 2016

Instalarea fibrei optice prin suflare prezinta avantajul ca reduce semnificativ volumul de munca. Vorbim despre o componenta de prim cost. In general cu o instalare de fibra optica prin suflare economisiti cel putin 90% din costurile fortei de munca asociate cu instalatia de fibre dintr-un sistem conventional de cablare cu fibra optica.

Dupa instalarea tubulaturii prin pamant, de obicei dureaza intre 20 si 30 de minute pentru a sufla aproape 1 km de fibre, in conditiile in care este nevoie doar de doi instalatori care sas sufle fibra cu viteza de pana la 30 - 45 metri pe minut. Intervalele de timp si munca ce se pot economisi sunt de-a dreptul complesitoare daca ne gandim ca pentru o instalare fibra optica prin metoda traditionala este nevoie in medie de 4 instalatori calificati si o zi intrega de lucru (de 8 ore). Reteaua se misca, necesita adaugiri, schimbari si reconfigurari. Toate acestea se pot realiza mult mai usor daca la inceput ati instalat fibra optica prin suflare.

Si eficientizarea costurilor nu se opreste aici. Se elimina nevoie de a taia sau de ramifica anumite puncte de legatura. Prin folosirea conectorilor push-fit simplu in unitatile de distributie TDU, instalatorii pot redirija rapidsi usor traseul fibrei prin locatii noi. Totul va luat doar cateva minute. Eliminarea punctelor de imbinare (cu exceptia celor prezente pe punctele finale) reduce atenuarea si risul de deteriorare a fibrelor. La rezultat vom avea o retea mult mai fiabila, fara costuri suplimentare cu resursele umane.

Nu e nevoie sa cumparati fibra neagra (dardk fibre) daca va ganditi la viitorul retelei. In schimb, instalati un numar exact de fibre optice de care aveti nevoie, atunci cand aveti nevoie. La Value Telecom eliminam riscul financiar de a fi instalat prea multe fibre, lucru care duce la costuri ridicate si la riscul de a instala prea putine fibre (situatie in care apar costuri importante de retrenching si instalare fibra optica). In plus, la http://www.valuetelecom.ro va ajutam sa alegeti si sa instalati cea mai bune fibra optica pentru proiectul dumneavoastra, inca de prima data. Exista posibilitatea sa folositi fibra veche pentru tot felul de aplicatii, pastrandu-va atentia asupra investitiei pe care ati facut-o.

Servicii de instalare fibra optica
Indiferent daca doriti sa instalati fibra optica pentru o retea pe care o implementati prin suflare sau prin metoda standard, ne puteti suna la 0731.887.412 (departament vanzari) sau 0735.745.827 (departament tehnic). Pentru alte informatii si detalii legate in mod special de proiectul pe care il derulati puteti discuta cu un reprezentant al firmei Value Telecom.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram