Companiile in crestere au probleme cu managementul afacerilor

27 ianuarie 2017
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

Odata cu cresterea economica sustinuta din Romania din ultimii ani, tot mai multe afaceri se dezvolta considerabil. Aceasta crestere vine cu numeroase avantaje, cum ar fi: cresterea profiturilor, castigarea de noi piete de desfacere, cresterea valorii afacerii.

Pare ca proprietarii unor astfel de afaceri au numai vesti bune in aceasta privinta, dar foarte multi dintre acestia se lovesc de o problema cu potentiale efecte extrem de grave asupra afacerilor lor.

Te adaptezi la noile realitati economice, sau...

Aceasta problema este complicarea managementului unei firme cu angajati, comenzi, vanzari si profituri mult mai mari decat cu ce erau obisnuiti pana atunci. De multe ori, administratorii firmelor nu reusesc sa se adapteze la noile realitati economice, iar din aceasta cauza firmele lor au de suferit. Din fericire pentru ei exista o solutie care-i ajuta considerabil si care maximizeaza sansele de succes ale bussines-urilor.

Aceasta solutie, relativ noua pe piata afacerilor din Romania este ERP sau entreprise resource planning. Mai exact, este vorba despre o serie de soft-uri care controleaza intr-un mod organizat si integrat toate departamentele afacerii. Prin folosirea acestor soft-uri, sunt automatizate in mare parte multe dintre componentele afacerii, cum ar fi planificarea, cumpararea de materiale, controlul inventarelor, distributia, contabilitatea, marketingul, finantele si resursele umane.

O firma de marime medie sau mare va avea doar de castigat prin introducerea unui astfel de sistem datorita functionarii intr-un mod integrat a tuturor modulelor, toate datele necesare fiind la indemana celor care iau decizii la momentul oportun, in plus avand siguranta ca aceste date sunt corecte, clare si actuale.

Este nevoie de un software inteligent

Avantajele oferite de folosirea unei solutii ERP sunt numeroase. Astfel, aceasta poate fi personalizata in functie de dorintele si nevoile fiecaruia existand mai multe module care pot functiona fie independent, fie impreuna. De asemenea, cei care folosesc o solutie de acest tip nu mai trebuie sa-si faca griji cu privire la schimbarile legislative din domeniul economic, programul fiind updatat atunci cand este necesar pentru a nu aparea probleme legale.

Prin modul in care este realizat este foarte usor de folosit chiar si de catre cei care nu au studii in domeniu economic, in acest fel contribuind la cresterea managementului afacerilor. Pentru a fi in trend cu dezvoltarile tehnologice din ultima vreme, solutia ERP de la specialistii BSGroup.ro, poate fi folosita de la distanta si chiar cu ajutorul dispozitivelor mobile, cum ar fi telefoanele sau tabletele, astfel managerii putand controla 24 de ore din 24 afacerea lor, fara a fi prezenti fizic in birourile firmei.

Prin rapoartele complete oferite de sistem in legatura cu toate departamentele afacerii, un manager poate identifica cu mare usurinta care sunt elementele pozitive si care sunt elementele mai putin performante ale afacerii conduse de el. In acest fel, el poate lua masuri pentru a continua in directia corecta sau pentru a elimina problemele din sistem.

Solutiile ERP sunt din ce in ce mai folosite in Romania existand trei directii noi urmarite in dezvoltarea lor. In primul rand, este vorba despre ERP-ul mobil, care ofera date in timp real, indiferent de locul in care se afla cei interesati. In al doilea rand, exista tendinta de a muta ERP-ul in Cloud ceea ce ofera siguranta in cazul pierderii unor date.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram