Bogdan Balaci noul Director General Philips Lighting pentru sud estul Europei

2 iunie 2014

Principalele obiective al noului director general Philips Lighting sunt dezvoltarea business-ului, atat la nivel strategic, cat si operațional, si consolidarea pozitiei companiei ca lider in industria soluțiilor de iluminat economice si inovatoare. Bogdan Balaci va dezvolta si implementa strategia Philips Lighting in Romania si in țarile din sud-estul Europei unde compania este operaționala.

"Sunt foarte fericit sa devin parte a unei echipei dinamice, lider global in solutiile inovatoare de iluminat. Am increderea ca experienta pe care o detin si angajamentul meu pentru aceasta pozitie vor contribui la consolidarea pozitiei noastre de lider de piata." a declarat Bogdan Balaci.

Bogdan Balaci are o experienta de peste 15 ani in industria IT si este specializat in dezvoltarea strategica si operaționala a business-ului, precum si in managementul de echipe si proiecte complexe intr-o industrie IT extrem de competitiva. A ocupat pana in prezent functia de CEO al companiei de soluții cloud Ymens si a fost membru al echipei de management a Teamnet, unul dintre cei mai importanți integratori IT&C din Romania si grupul din care Ymens face parte. In calitate de CEO Ymens, Bogdan Balaci a coordonat dezvoltarea si implementarea strategiei de business si a soluțiilor cloud pentru afaceri din portofoliul companiei, avand drept realizari cresterea indicatorilor financiari, optimizarea proceselor operaționale si cresterea satisfactiei clientilor si angajatilor.

Pana in octombrie 2012, Bogdan Balaci a fost General Manager in cadrul IBM Romania, conducand operatiunile companiei din Romania si Republica Moldova. De-a lungul carierei, a detinut diferite functii de conducere in cadrul IBM Romania, precum Country Sales Manager, Global Techonology Services Manager sau Operations Manager, fiind responsabil de coordonarea operațiunilor si activitatilor de vanzari.

"Bogdan Balaci se alatura echipei Philips Lighting pentru a maximiza eficienta operatiunilor si pentru a consolida pozitia noastra de lider pe piata, misiuni cruciale pentru organizatia noastra. Avand in vedere parcursul sau profesional, sunt increzator ca Bogdan va contribui la dezvoltarea companiei in zona de sud-est a Europei si la pastrarea produselor noastre in topul preferintelor consumatorilor din regiune", afirma Robin van Rozen, general manager Philips Romania.

Bogdan Balaci este licentiat al Facultatii de Fizica din cadrul Universitatii din Bucuresti si detine un MBA la Henley Business School din Marea Britanie. Pe plan personal, Bogdan Balaci este pasionat de escalada, muzica si fotografie.

Despre Philips Lighting

Philips Lighting este lider mondial in industria de iluminat, fiind recunoscut pentru dezvoltarea, productia si aplicarea solutiilor de iluminat inovatoare. Divizia de Lighting a companiei Philips este pionier in ceea ce priveste descoperirile cheie din industria de iluminat din ultimii 123 de ani, fiind lider in transformarea digitala.

Despre Royal Philips Olanda

Royal Philips din Olanda este o companie de tehnologie diversificata, axata pe imbunatatirea vietii oamenilor prin inovatii relevante in domenii precum Ingrijirea sanatatii, Stil de viata si Iluminat. Compania este lider in servicii cardiologice, terapie de urgenta si asistenta medicala la domiciliu, solutii economice de iluminat si aplicatii noi de iluminat, precum si in domenii ca barbieritul si ingrijirea barbatilor si igiena orala.