2 ani de activitate CoderDojo Timișoara: 250 de copii învața programare ca în Occident

29 ianuarie 2015

CoderDojo Timișoara sărbătorește doi ani de activitate intensă: 5 noi locații pentru cei peste 250 de copii timișoreni care învață săptămânal programarea într-un cadru informal, stimulativ, prietenos și, nu în ultimul rând, gratuit.

Coder Dojo este un club non-profit de educație informală în domeniul programării, destinat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani. Aceasta este o inițiativă de origine irlandeză, parte a unei rețele globale care în prezent numără peste 600 de de cluburi active în 50 de țări.

CoderDojo Timișoara face parte din rețeaua CoderDojo România și Moldova, unde organizatorii asigură condiții propice pentru ca săptămânal, peste 500 de copii să învețe concomitent programare, într-un mod eficient și prietenos și cu costuri cvasi-nule.

În anul 2014, pe lângă CoderDojo Timișoara, lansat la Timisoara Startup Hub încă luna ianuarie 2013, în județul Timiș au fost inaugurate alte 5 dojo-uri în locații precum: Lugoj, Dumbrăvița, Moșnița-Nouă, ACI Worldwide și Liceul de Informatică "Grigore Moisil".

Pentru a marca evoluția spectaculoasă a acestui concept în cei doi ani, copiii, mentorii și organizatorii CoderDojo Timișoara alături de invitații lor din alte localități vor sărbători printr-un eveniment specia. „E un eveniment distinct, aniversar, în care nu codăm, doar sărbătorim progresul, creativitatea și realizările copiilor participanți, dedicarea competentă a mentorilor și organizatorilor voluntari și, nu în ultimul rând, susținerea vizionară a părinților”, spune Radu Ticiu, fondatorul CoderDojo Timișoara.

2015 se anunță a fi un an promițător pentru copiii timișoreni și din câteva comune și orașe timișene dornici să învețe programare. În lunile următoare vor fi inaugurate noi implementări CoderDojo în nu mai puțin de 6 locații. Pentru părinții care își doresc să ofere o alternativă de petrecere a timpului liber într-un mod mai productiv, dar și pentru specialiștii din domeniu care sunt dispuși să împărtășească din experiența lor,

Parteneri: Timișoara Startup Hub, Primaria Dumbravita, Asociația „Pro Moșnița”, ACI Worldwide Romania, Liceul de Informatică „Grigore Moisil", Banat IT.

Pentru înscrieri în cadrul programului CoderDojo Timișoara, vă rugăm contactați:
Radu Ticiu, fondator CoderDojo Timișoara
[email protected]
0722691279
-------------------------

Despre CoderDojo
CoderDojo Timișoara este un club non-profit de educație informală în domeniul programării, destinat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani, gratuit și bazat pe implicarea a peste 30 de mentori voluntari (elevi, studenți, antreprenori, freelanceri sau angajați în domeniul IT din Timișoara). CoderDojo Timișoara și-a început activitatea în ianuarie 2013, la două luni după cel din București. A găzduit de atunci peste 80 de evenimente săptămânale, care au loc cu participarea a peste 70 de copii pe ediție. În prezent, CoderDojo își desfășoară activitatea în 6 locații din județul Timiș, aducând împreună săptămânal peste 250 de copii care învață programare.

Rețeaua CoderDojo Romania și Moldova include cluburi din Arad, București, Chișinău (Republica Moldova), Cluj-Napoca, Dumbrăvița (Timiș), Iași, Lugoj, Moșnița-Nouă (Timiș), Oradea, Timișoara, asigură condiții ca săptămânal 300-400 de copii să învețe concomitent programare, în Romania și Moldova, într-un mod eficient și informal și cu costuri cvasi-nule.

Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați:
www.coderdojo.ro.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram