Un pas important în adoptarea mai simpla a autovehiculelor electrice soluția pentru plați la stațiile de încarcare de la Simfony

25 aprilie 2017

Anul 2016 a adus în România o creștere substanțială a numărului de autovehicule electrice şi hibrid vândute - 1.183 de unităţi (față de 496 unităţi, în 2015). De-a lungul ultimilor ani, autoritățile, dar și diverse organizații non-guvernamentale sau private au anunțat planuri și proiecte de dezvoltare a infrastructurii necesare pentru adoptarea pe scară largă a acestor autovehicule.
Totuși, situația din țară este în continuare departe de potențialul pieței auto. Pe plan mondial există deja milioane de vehicule electrice și stații de încărcare, iar creșterea anuală estimată este de 75%. Dacă în Germania numărul stațiilor de încărcare pentru mașini electrice a crescut anul trecut cu aproape o treime, la peste 7.400, în România acest număr este de sub 100. Trendul este evident și devine clar că piața românească se va adapta acestor tendințe, mai ales sub presiunea costurilor tot mai mari pe care le presupun combustibilii convenționali.
În acest context, Simfony Mobile, principalul furnizor român de soluții integrate IoT și M2M, oferă o soluție personalizabilă și sigură pentru monitorizarea și gestionarea plăților la stațiile de încarcare. Soluția Simfony Mobile Charging Stations este implementată în colaborare cu E-mobility (TMC Electric Mobility), o companie românească inovatoare, cu o prezență națională semnificativă, de zeci de stații publice și private.
Pe lângă plata prin SMS și monitorizarea în timp real a situației stațiilor de încărcare, soluția poate fi extinsă pentru a permite integrarea cu alte sisteme existente ale furnizorului de electromobilitate. De exemplu, se poate permite accesul la stațiile de încărcare pe baza unor numere de telefon prestabilite, e-wallet sau vouchere de cumpărături.
„Furnizorii de stații de încărcare își pot conecta stațiile la serviciul nostru în cloud fie prin conexiunea noastră dedicată de date, fie prin propria lor conectivitate internet. Soluția poate fi implementată oriunde în lume datorită conectivității globale pe care o oferă, iar echipa Simfony oferă sprijin în implementarea tuturor funcționalităților. Platforma de management în cloud de la Simfony este extrem de personalizabilă, așa că activitatea stațiilor poate fi monitorizată în timp real prin rapoarte extrem de eficiente pentru procesul de luare a deciziilor,” declară Ștefan Anghel, Product Architect Simfony Mobile.
Pentru a încuraja și facilita dezvoltarea rețelelor de încărcare a mașinilor electrice de orice dimensiuni, Simfony Mobile vine în sprijinul tuturor furnizorilor de stații de încărcare cu o ofertă avantajoasă, în care primul an de servicii este gratuit. Platforma de management este accesibilă în cloud și oferă numeroase rapoarte, alerte și notificări despre plăți, consum precum și starea stațiilor în timp real, permițând astfel o eficientizare atât a costurilor, cât și a activităților operaționale.
„În prezent, adoptarea pe scară largă a autovehiculelor electrice este condiționată de numeroși factori care sunt în plin proces de definire, de la poziționarea stațiilor de alimentare, la interoperabilitatea furnizorilor, viteza de încărcare a bateriilor sau condițiile de achiziție a autovehiculelor noi. Unul dintre elementele cheie ale acestui puzzle este modalitatea de plată și gestionarea plăților. Soluția Simfony Mobile pentru stațiile de încărcare rezolvă într-un mod definitoriu aspectul acesta pentru absolut toți clienții posesori de mașini electrice. Parteneriatul cu E-mobility confirmă eficiența noastră și așteptăm cu nerăbdare includerea soluției în cât mai multe rețele de stații de alimentare,” spune Bogdan Bălan, Director General Simfony Mobile.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram