Tot ce trebuie sa stii despre statiile de calcat

15 februarie 2017
Autor:
WEBDESK

O statie de calcat reprezinta un instrument la indemana oricarei gospodine. Tehnologia moderna a inovat noile aparate, pe care le-a dotat cu functii multiple, astfel incat sa avantajeze fiecare tip de tesatura si fiecare categorie de consumator.

Principiul acesta se aplica si in ceea ce priveste varietatea de statii de calcat, care concureaza prin performanta. Calitatea consta nu doar in inteligenta tehnologiei de care dispun, ci si in usurinta manevrabilitatii si in rezultatele exceptionale obtinute.

Astfel, cele mai bune statii de calcat sunt nu doar performante, ci si confortabile, avand o talpa subtire inspre varf si mai groasa pe masura ca se lateste. Aceste caracteristici reprezinta sugestia specialistilor, care recomanda branduri precum Bosch, Philips, Rowenta sau Tefal. De asemenea, acestia sugereaza ca pretul nu este un criteriu de selectie, ci calitatea materialelor din care sunt confectionate componentele. De aceea, exista si foarte multe branduri locale, care se adapteaza cu succes la categoria celor mai bune statii de calcat.

Cei de la statiidecalcat.ro vorbesc despre o serie de criterii si recomanda produse in functie de nevoile clientilor. In principiu, cu cat un aparat are mai mult dotari, cu atat este mai usor de manevrat. Spre exemplu, exista deja cateva aspecte uzuale in ceea ce priveste componentele. Pulverizatorul este esential in calcarea si in apretarea hainelor uscate, in special pentru cele din bumbac, iar eliminatorul de aburi reprezinta o functie obligatorie la statiile de calcat moderne.

De asemenea, o parte dintre cele mai performante unitati functioneaza pe baza unei tehnologi care controleaza perioada de activitate. Astfel, cand dispozitivul ramane pe orizontala o anumita perioada de timp, mecanismul respectiv se declanseaza si opreste intreaga statie. Este o masura de siguranta inteligenta, care preintampina numeroase riscuri. Totodata, specialistii de la Statiidecalcat vorbesc despre unitati care permit ajustarea nivelului de aburi, deoarece anumite tesaturi sunt mai sensibile la acest proces.

Printre functiile moderne, ce predomina in prezent la cele mai bune statii de calcat, se enumera si anumite dotari care estompeaza si reduc cutele produse accidental in timpul calcarii. Suprafata inferioara a statiei are incorporata un material ce nu permite lipirea de haine, iar uneori caldura este controlata si setata in functie de tipul fibrei pe care se foloseste aparatul.
Cablul este si el un factor foarte important, mai ales in randul dispozitivelor performante, care functioneaza cu mult mai multa autonomie decat modelele clasice. Talpa fierului de calcat trebuie sa fie confectionata din materiale rezistente si care nu se lipesc. Sunt ideale cele din otel inoxidabil, din aluminiu si din ceramica.

Specialistii mai recomanda si statiile de calcat cu functii cat mai accesibile si mai vizibile, indiferent de tipul de afisaj. Totodata, specificatiile trebuie sa fie clare, iar greutatea potrivita pentru o manevrare usoara.

Prin urmare, cele mai bune statii de calcat sunt, conform specialistilor, avantajoase din punct de vedere al designului si al functiilor. Pretul nu reprezinta un criteriu principal, insa dotarile si tehnologia din spatele unui aparat de acest tip sunt esentiale pentru fiecare categorie de consumator.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram